Význam vybraných druhů hmyzu v gastronomii

DSpace Repository

Language: English čeština 

Význam vybraných druhů hmyzu v gastronomii

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mlček, Jiří
dc.contributor.author Řezníček, Stanislav
dc.date.accessioned 2013-10-08T07:54:25Z
dc.date.available 2013-10-08T07:54:25Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22319
dc.description.abstract Bakalářská páce se zabývá konzumací jedlého hmyzu - Entomofagií. Obecně popisuje nu-triční hodnoty a chemické složení vybraných druhů jedlého hmyzu. Podrobněji se zaměřuje na způsoby sběru a konzumaci hmyzu v různých zemích. Charakterizuje základní kulinární úpravy v gastronomii a další možnosti využití hmyzu v nedaleké budoucnosti. cs
dc.format 47 s. (68 810 znaků) cs
dc.format.extent 1695552 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject jedlý hmyz cs
dc.subject entomofágie cs
dc.subject jídlo cs
dc.subject edible insects en
dc.subject entomophagy en
dc.subject food en
dc.title Význam vybraných druhů hmyzu v gastronomii cs
dc.title.alternative The Importance of Selected Insects Species in Gastronomy. en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Doležalová, Magda
dc.date.accepted 2012-09-04
dc.description.abstract-translated The Bachelor?s thesis deals with the consumption of edible insects ? Entomophagy. There is a general description of nutritional values and chemical compositions of the selected species of edible insects. It is focused in more detail on the ways of collecting and con-sumption of edible insects in the various countries. Then The Bachelor?s thesis characterizes the basic culinary preparations in gastronomy and further possible usage of insects in the near future. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 24258
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2012-08-13


Files in this item

Files Size Format View
řezníček_2012_bp.pdf 1.617Mb PDF View/Open
řezníček_2012_vp.doc 93Kb Microsoft Word View/Open
řezníček_2012_op.doc 91Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account