Maillardova reakce

DSpace Repository

Language: English čeština 

Maillardova reakce

Show full item record

No preview available
Title: Maillardova reakce
Author: Marxová, Žaneta
Advisor: Hoza, Ignác
Abstract: Bakalářská práce je zaměřena na popis Maillardovy reakce, její využití v potravinářství. Bakalářská práce obsahuje popis aminokyselin, sacharidů, bílkovin a jejich reakce. Maillardova reakce je reakce neenzymového hnědnutí, je jedna z nejvýznamnějších reakcí probíhajících během skladování a zpracování potravin. Je to reakce redukujících sacharidů s aminosloučeninami. V průběhu reakce vzniká řada velmi reaktivních karbonylových sloučenin, které reagují vzájemně a také s aminosloučeninami. Soubor těchto reakcí se nazývá jako Maillarodva reakce.
URI: http://hdl.handle.net/10563/18351
Date: 2011-05-25
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: A 21896


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
marxová_2011_bp.pdf 2.683Mb PDF View/Open
marxová_2011_vp.doc 91.5Kb Microsoft Word View/Open
marxová_2011_op.doc 93Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account