Maillardova reakce

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Maillardova reakce

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Maillardova reakce
Autor: Marxová, Žaneta
Vedoucí: Hoza, Ignác
Abstrakt: Bakalářská práce je zaměřena na popis Maillardovy reakce, její využití v potravinářství. Bakalářská práce obsahuje popis aminokyselin, sacharidů, bílkovin a jejich reakce. Maillardova reakce je reakce neenzymového hnědnutí, je jedna z nejvýznamnějších reakcí probíhajících během skladování a zpracování potravin. Je to reakce redukujících sacharidů s aminosloučeninami. V průběhu reakce vzniká řada velmi reaktivních karbonylových sloučenin, které reagují vzájemně a také s aminosloučeninami. Soubor těchto reakcí se nazývá jako Maillarodva reakce.
URI: http://hdl.handle.net/10563/18351
Datum: 2011-05-25
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 21896


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
marxová_2011_bp.pdf 2.683Mb PDF Zobrazit/otevřít
marxová_2011_vp.doc 91.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
marxová_2011_op.doc 93Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet