dc.contributor.advisor |
Mišurcová, Ladislava
|
|
dc.contributor.author |
Gábová, Zuzana
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T22:29:38Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T22:29:38Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-19 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/9648
|
|
dc.description.abstract |
Mořské a sladkovodní řasy jsou známé obsahem nutričních látek.Díky vysokému obsahu minerálních látek, vitaminů, proteinů a vlákniny jsou vyhledávány jako potencionální zdroj potravin v lidské výživě.Diplomová práce byla zaměřena na stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas metodou in vitro s použitím inkubátoru Daisy.Současně byl stanoven obsah sušiny a popela. |
cs |
dc.format |
83 s., 2 s. obr. příloh |
cs |
dc.format.extent |
1578684 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
mořské řasy
|
cs |
dc.subject |
sladkovodní řasy
|
cs |
dc.subject |
stravitelnost
|
cs |
dc.subject |
DaisyII inkubator
|
cs |
dc.subject |
seaweeds
|
en |
dc.subject |
freshwaters
|
en |
dc.subject |
digestibility
|
en |
dc.subject |
DaisyII Incubator
|
en |
dc.title |
Stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas metodou in vitro inkubátorem Daisy |
cs |
dc.title.alternative |
Digestibility determination of seaweeds and freshwater algae by the Daisy In-Vitro Incubator. |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kráčmar, Stanislav |
|
dc.date.accepted |
2009-06-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
Seaweeds and freshwater algae are known for their content of nutritional substance.Owing to high content of minerals,vitamins,proteins and fibres are searched as potential source of foodstuffs in human nutrition. The diploma thesis was aimed at determination of digestibility of seaweeds and freshwater algae by in vitro method using the Daisy incubator.Content of dry and ash was determined simultaneously. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/202
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
13036
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-20 |
|
utb.result.grade |
A |
|