Stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas metodou in vitro inkubátorem Daisy

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas metodou in vitro inkubátorem Daisy

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mišurcová, Ladislava
dc.contributor.author Gábová, Zuzana
dc.date.accessioned 2010-07-17T22:29:38Z
dc.date.available 2010-07-17T22:29:38Z
dc.date.issued 2009-05-19
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/9648
dc.description.abstract Mořské a sladkovodní řasy jsou známé obsahem nutričních látek.Díky vysokému obsahu minerálních látek, vitaminů, proteinů a vlákniny jsou vyhledávány jako potencionální zdroj potravin v lidské výživě.Diplomová práce byla zaměřena na stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas metodou in vitro s použitím inkubátoru Daisy.Současně byl stanoven obsah sušiny a popela. cs
dc.format 83 s., 2 s. obr. příloh cs
dc.format.extent 1578684 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject mořské řasy cs
dc.subject sladkovodní řasy cs
dc.subject stravitelnost cs
dc.subject DaisyII inkubator cs
dc.subject seaweeds en
dc.subject freshwaters en
dc.subject digestibility en
dc.subject DaisyII Incubator en
dc.title Stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas metodou in vitro inkubátorem Daisy cs
dc.title.alternative Digestibility determination of seaweeds and freshwater algae by the Daisy In-Vitro Incubator. en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Kráčmar, Stanislav
dc.date.accepted 2009-06-03
dc.description.abstract-translated Seaweeds and freshwater algae are known for their content of nutritional substance.Owing to high content of minerals,vitamins,proteins and fibres are searched as potential source of foodstuffs in human nutrition. The diploma thesis was aimed at determination of digestibility of seaweeds and freshwater algae by in vitro method using the Daisy incubator.Content of dry and ash was determined simultaneously. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 13036
dc.date.assigned 2009-02-20
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
gábová_2009_dp.pdfBlocked 1.505Mb PDF View/Open
gábová_2009_vp.doc 36Kb Microsoft Word View/Open
gábová_2009_op.doc 33Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account