Možnosti kulinárních úprav pokrmů pro účely školního stravování a zásady správné výživy
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Kramářová, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Procházková, Jana
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T21:29:12Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T21:29:12Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-28 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/9517
|
|
dc.description.abstract |
Cílem této bakalářské práce bylo popsat kulinární úpravy pokrmů a jejich vliv na výživu mládeže. Charakterizuje základní technologické úpravy pokrmů, základní druhy potravin a jejich použití při přípravě pokrmů. Dále se zabývá racionální výživou a jejím vlivem na dospívající mládež. Závěrečná kapitola je věnována právní legislativě. Popisuje zákon O potravinách a tabákových výrobcích, zákon O školním stravování a systém kritických bodů HACCP. |
cs |
dc.format |
50 s., |
cs |
dc.format.extent |
960180 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
kulinární úpravy
|
cs |
dc.subject |
máslo
|
cs |
dc.subject |
tvaroh
|
cs |
dc.subject |
vejce
|
cs |
dc.subject |
sacharidy
|
cs |
dc.subject |
racionální výživa
|
cs |
dc.subject |
HACCP
|
cs |
dc.subject |
culinary cooking
|
en |
dc.subject |
butter
|
en |
dc.subject |
cheese
|
en |
dc.subject |
eggs
|
en |
dc.subject |
saccharides
|
en |
dc.subject |
rational nutrition
|
en |
dc.subject |
HACCP
|
en |
dc.title |
Možnosti kulinárních úprav pokrmů pro účely školního stravování a zásady správné výživy |
cs |
dc.title.alternative |
Possibilities of culinary dish modifications for school catering purposes and correct nutrition principles |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Velichová, Helena |
|
dc.date.accepted |
2009-06-16 |
|
dc.description.abstract-translated |
The final work for my bachelor graduation describes culinary cooking and its influence on teenagers'nutrition. It characterizes the basic technological and the basic kinds of food and their use on cooking. It is engaged in rational nutrition and its influence on teenagers. Final chapter pays attention to law legislativ. It describes food and tabacco products law, school catering law and system of critical points HACCP. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12996
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-19 |
|
utb.result.grade |
B |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account