vitamin C v potravinách
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Horna, Aleš
|
|
dc.contributor.author |
Miková, Kristýna
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T18:55:22Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T18:55:22Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-28 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/9208
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá vitaminem C a jeho přínosem pro lidský organismus. Je zde po-psáno chemické složení a vlastnosti vitaminu C, historie, jeho zdroje a stabilita. V další části se práce zaměřuje na působení tohoto vitaminu v těle člověka, předkládá jeho široké uplat-nění v potravinářském průmyslu a zdůrazňuje potřebu bioflavonoidů. Na konci bakalářské práce jsou stručně uvedeny možné metody pro stanovení vitaminu C v potravinách. |
cs |
dc.format |
49 s. |
cs |
dc.format.extent |
664343 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
vitamin C
|
cs |
dc.subject |
bioflavonoidy
|
cs |
dc.subject |
vitamin C
|
en |
dc.subject |
bioflavonoids
|
en |
dc.title |
vitamin C v potravinách |
cs |
dc.title.alternative |
Vitamin C in foodstuffs |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kašparová, Terezie |
|
dc.date.accepted |
2009-06-15 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis deals with vitamin C and its importance for human organism. The first part describes its chemical composition and chemical properties, history, its sources and stability. Following part focuses on vitamin C influence upon human organism, assumes its wide usage in food processing industry and puts stress on need of bioflavonoid. In the end, methods for vitamin C detecting in food are described. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12992
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-19 |
|
utb.result.grade |
A |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account