vitamin C v potravinách

DSpace Repository

Language: English čeština 

vitamin C v potravinách

Show simple item record

dc.contributor.advisor Horna, Aleš
dc.contributor.author Miková, Kristýna
dc.date.accessioned 2010-07-17T18:55:22Z
dc.date.available 2010-07-17T18:55:22Z
dc.date.issued 2009-05-28
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/9208
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá vitaminem C a jeho přínosem pro lidský organismus. Je zde po-psáno chemické složení a vlastnosti vitaminu C, historie, jeho zdroje a stabilita. V další části se práce zaměřuje na působení tohoto vitaminu v těle člověka, předkládá jeho široké uplat-nění v potravinářském průmyslu a zdůrazňuje potřebu bioflavonoidů. Na konci bakalářské práce jsou stručně uvedeny možné metody pro stanovení vitaminu C v potravinách. cs
dc.format 49 s. cs
dc.format.extent 664343 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject vitamin C cs
dc.subject bioflavonoidy cs
dc.subject vitamin C en
dc.subject bioflavonoids en
dc.title vitamin C v potravinách cs
dc.title.alternative Vitamin C in foodstuffs en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Kašparová, Terezie
dc.date.accepted 2009-06-15
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with vitamin C and its importance for human organism. The first part describes its chemical composition and chemical properties, history, its sources and stability. Following part focuses on vitamin C influence upon human organism, assumes its wide usage in food processing industry and puts stress on need of bioflavonoid. In the end, methods for vitamin C detecting in food are described. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12992
dc.date.assigned 2009-02-19
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
miková_2009_bp.pdf 648.7Kb PDF View/Open
miková_2009_vp.pdf 23.61Kb PDF View/Open
miková_2009_op.pdf 33.32Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account