vitamin C v potravinách
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
vitamin C v potravinách |
Autor: |
Miková, Kristýna
|
Vedoucí: |
Horna, Aleš
|
Abstrakt:
|
Bakalářská práce se zabývá vitaminem C a jeho přínosem pro lidský organismus. Je zde po-psáno chemické složení a vlastnosti vitaminu C, historie, jeho zdroje a stabilita. V další části se práce zaměřuje na působení tohoto vitaminu v těle člověka, předkládá jeho široké uplat-nění v potravinářském průmyslu a zdůrazňuje potřebu bioflavonoidů. Na konci bakalářské práce jsou stručně uvedeny možné metody pro stanovení vitaminu C v potravinách. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/9208
|
Datum:
|
2009-05-28 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
12992
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet