dc.contributor.advisor |
Škrovánková, Soňa
|
|
dc.contributor.author |
Miturová, Veronika
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T17:34:22Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T17:34:22Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-25 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/9048
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou přírodních antioxidantů (fenolové kyseli-ny, flavonoidy, karotenoidy, glykosidy, kurkuminoidy, a další) a syntetických antioxidantů (BHA, BHT, TBHQ, galláty). Popisuje změny při oxidaci snadno oxidovatelných složek potravin (především tuků). Také jsou zde popsány metody stanovení antioxidační aktivity antioxidantů (DPPH, ABTS, ORAC, FRAP, ). |
cs |
dc.format |
45 s., 1s. tab. příloha |
cs |
dc.format.extent |
1040552 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Přírodní antioxidanty
|
cs |
dc.subject |
oxidace lipidů
|
cs |
dc.subject |
syntetické antioxidanty
|
cs |
dc.subject |
antioxidační aktivita
|
cs |
dc.subject |
natural antioxidants
|
en |
dc.subject |
synthetic antioxidants
|
en |
dc.subject |
lipid oxidation
|
en |
dc.subject |
antioxidant activity
|
en |
dc.title |
Antioxidanty - přírodní a syntetické látky |
cs |
dc.title.alternative |
Antioxidants - synthetic and natural substances |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mišurcová, Ladislava |
|
dc.date.accepted |
2009-09-09 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis deals with the characteristics of natural antioxidants (phenolic acids, flavonoids, carotenoids, glycosides, kurkuminoids, and others) and synthetic antioxidants (BHA, BHT, TBHQ, gallates). The are also described changes in the oxidation of easily oxidised food ingredients, especially fats, and methods for the determination of antioxidant activity (DPPH, ABTS, ORAC, FRAP, TEAC). |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
7718
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-18 |
|
utb.result.grade |
B |
|