dc.contributor.advisor |
Rieglová, Jana
|
|
dc.contributor.author |
Chrvalová, Lucie
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T17:12:51Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T17:12:51Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-28 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/9010
|
|
dc.description.abstract |
Práce se zabývá vlastnostmi a výrobou nativních škrobů. Hlavně tedy výrobou bramborového, pšeničného a kukuřičného škrobu. Dále je podrobně popsáno složení škrobnatých rostlin a jejich nároky na pěstování. Práce se zaměřuje i na jiné, méně známé škroby. Popsána je i současná situace českého škrobárenského průmyslu. Zabývá se důležitostí škrobu, její budoucností a perspektivním využíváním tohoto obnovitelného zdroje, stále rostoucím uplatňováním škrobů v potravinářském průmyslu a jejich vlivem na zdravou výživu. |
cs |
dc.format |
51 s., 3 s. tab. příloh. |
cs |
dc.format.extent |
1102678 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Škrob
|
cs |
dc.subject |
amylosa
|
cs |
dc.subject |
amylopektin
|
cs |
dc.subject |
modifikované škroby
|
cs |
dc.subject |
substituované škroby
|
cs |
dc.subject |
technické dextriny
|
cs |
dc.subject |
škrobové hydrolyzáty
|
cs |
dc.subject |
výrobky ze škrobů
|
cs |
dc.subject |
kvóta
|
cs |
dc.subject |
výživa
|
cs |
dc.subject |
Starch
|
en |
dc.subject |
amylose
|
en |
dc.subject |
amylopectin
|
en |
dc.subject |
modified starches
|
en |
dc.subject |
substituted starches
|
en |
dc.subject |
technical dextrins
|
en |
dc.subject |
starch hydrolysates
|
en |
dc.subject |
starch products
|
en |
dc.subject |
quota
|
en |
dc.subject |
nutrition
|
en |
dc.title |
Výroba škrobů a jejich využití v průmyslu |
cs |
dc.title.alternative |
Production of starches and their utilization in industry |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rumíšková, Marie |
|
dc.date.accepted |
2009-06-11 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis deals with the features and production of wet starches, mainly with the production of potato, wheat and corn starch. The structure of starch-containing plants and their growing demands are described here. The thesis focuses also on other lesser-known starches. The present situation of Czech starch industry is mentioned as well. The thesis deals further with the importance of starch and its future, with perspective usage of this renewable resource, with ever-growing usage of starches in the food industry and with their influence on the nutrition. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12781
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-23 |
|
utb.result.grade |
A |
|