Výroba škrobů a jejich využití v průmyslu
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Výroba škrobů a jejich využití v průmyslu |
Autor: |
Chrvalová, Lucie
|
Vedoucí: |
Rieglová, Jana
|
Abstrakt:
|
Práce se zabývá vlastnostmi a výrobou nativních škrobů. Hlavně tedy výrobou bramborového, pšeničného a kukuřičného škrobu. Dále je podrobně popsáno složení škrobnatých rostlin a jejich nároky na pěstování. Práce se zaměřuje i na jiné, méně známé škroby. Popsána je i současná situace českého škrobárenského průmyslu. Zabývá se důležitostí škrobu, její budoucností a perspektivním využíváním tohoto obnovitelného zdroje, stále rostoucím uplatňováním škrobů v potravinářském průmyslu a jejich vlivem na zdravou výživu. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/9010
|
Datum:
|
2009-05-28 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
12781
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet