dc.contributor.advisor |
Rop, Otakar
|
|
dc.contributor.author |
Flašarová, Lucie
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T10:55:09Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T10:55:09Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-19 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/8244
|
|
dc.description.abstract |
Cílem mé diplomové práce bylo sledovat aminokyselinové složení vybraných druhů basidiomycet. Převažujícími aminokyselinami byli u plodnic basidiomycet kyselina glutamová a asparagová. Dále se práce zabývá schopností jednotlivých druhů basidiomycet kumulovat toxické prvky, tato vlastnost se nejvíce projevila u rodu Lycoperdon. |
cs |
dc.format |
75 s., 4 s. příloh |
cs |
dc.format.extent |
1494651 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
basidiomycety
|
cs |
dc.subject |
toxické prvky
|
cs |
dc.subject |
dusík
|
cs |
dc.subject |
aminokyseliny
|
cs |
dc.subject |
bysidiocarps
|
en |
dc.subject |
toxic elements
|
en |
dc.subject |
nitrogen
|
en |
dc.subject |
amino acids
|
en |
dc.title |
Dusíkaté látky v plodnicích vyšších hub |
cs |
dc.title.alternative |
Nitrogen compounds in basidiocarps |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Valášek, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2009-06-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
The objective of my thesis was to monitor amino acid composition of selected species basidiocarp. The predominant amino acids were in fructification basidiomycet glutamic acid and aspartic acid. Further, the work is engaged with the ability of each species basidiocarp accumulate toxic elements, this feature is most apparent in the genus Lycoperdon. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/202
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12547
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-19 |
|
utb.result.grade |
B |
|