Stanovení biochemických vlastností plísní rodu Penicillium

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení biochemických vlastností plísní rodu Penicillium

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mrázek, Josef
dc.contributor.author Válková, Iveta
dc.date.accessioned 2010-07-17T10:50:04Z
dc.date.available 2012-02-17T13:49:49Z
dc.date.issued 2009-05-27
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/8236
dc.description.abstract Tato práce je zaměřená na stanovení biochemických vlastností plísní rodu Penicillium. První část práce je věnována historii rodu Penicillium včetně popisu konkrétních zástupců tohoto rodu a výrobě potravin, při níž se tyto plísně využívají. Druhá část je zaměřena na samotná stanovení určených biochemických vlastností, které jsou využívány při výrobě sýrů a ovlivňují průběh zrání a kvalitu výrobků. cs
dc.format 50 s., 2 s. obr. příloh cs
dc.format.extent 1182160 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 27.05.2011
dc.subject Penicillium cs
dc.subject proteolytická činnost cs
dc.subject lipolytická činnost cs
dc.subject chlorid sodný cs
dc.subject Penicillium en
dc.subject proteolytic activity en
dc.subject lipolytic activity en
dc.subject Sodium chloride en
dc.title Stanovení biochemických vlastností plísní rodu Penicillium cs
dc.title.alternative Indication of biochemical characteristics of Penicillium genus moulds en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Lovasová, Jaroslava
dc.date.accepted 2009-06-19
dc.description.abstract-translated This study is focused at determination of biochemical characteristics of the moulds of Penicillium. The first part deals with the history of Penicillium genera, food production that utilizes these moulds, and it also describes particular Penicillium representatives. The second part is focused at the determination of biochemical characteristics itself, which are used in manufacturing of cheese, and affect the process of ageing and the quality of the products. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.rights.auth IP cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12790
dc.date.assigned 2009-02-23
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
válková_2009_bp.pdfBlocked 1.127Mb PDF View/Open
válková_2009_vp.doc 44Kb Microsoft Word View/Open
válková_2009_op.doc 39.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account