dc.contributor.advisor |
Kráčmar, Stanislav
|
|
dc.contributor.author |
Jirmanová, Anna
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T09:06:11Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T09:06:11Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-28 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/8048
|
|
dc.description.abstract |
V práci je řešena problematika biojatek. Jsou zde uváděny základní charakteristiky, které odlišují bioprodukci od konvenční výroby. Jsou zde charakterizována plemena skotu urče-ná pro masnou produkci, požadavky na zemědělce a provozovatele jatek, kteří vlastní označení BIO. Je rozebrán systém kritických bodů, který zaručuje, že potravina, která se dostane do rukou spotřebitelům, je zdravotně nezávadná. Tento systém chrání jak spotřebitele, tak samotné výrobce. Je charakterizován provoz samotných jatek, popisuje jednotlivé úseky a jejich pracovní náplň. Jsou zde ukázány vývojové diagramy výroby, bez kterých se žádná výroba neobejde |
cs |
dc.format |
45 s. , 2 s. priloh |
cs |
dc.format.extent |
602504 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
biojatka
|
cs |
dc.subject |
masné plemeno
|
cs |
dc.subject |
bezstresová porážka
|
cs |
dc.subject |
systém kritických bodů
|
cs |
dc.subject |
kritický bod
|
cs |
dc.subject |
bioslaughterhouses
|
en |
dc.subject |
meat-breed
|
en |
dc.subject |
unstressed slaughter
|
en |
dc.subject |
system of breaking points
|
en |
dc.subject |
breaking point
|
en |
dc.title |
Biojatka a jejich nosné technologické postupy |
cs |
dc.title.alternative |
Biojatka and their supporting processes |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Buňka, František |
|
dc.date.accepted |
2009-06-15 |
|
dc.description.abstract-translated |
Problems of bioslaughterhouses are solved in the work. Basic characterization, what differentiates the bioproduction from the conventional production, is shown here. Breeds of the cattle intended for the production of meat and requirements to the farmers and entrepreneurs owning the BIO mark are described here. A system of breaking points warranting the health unexception of foodstuffs for consumers is analysed. This system protects the consumers and also the producers. Running of the slaughterhouses is described, it describes separate sections and their workloads. Flow diagrams of the production necessary for every production are shown here. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12985
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-11 |
|
utb.result.grade |
A |
|