Technologické zpracování brambor

DSpace Repository

Language: English čeština 

Technologické zpracování brambor

Show simple item record

dc.contributor.advisor Černá, Monika
dc.contributor.author Prosser, Jiří
dc.date.accessioned 2010-07-17T05:31:30Z
dc.date.available 2011-01-11T09:40:52Z
dc.date.issued 2008-08-05
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/7760
dc.description.abstract Tato práce je zaměřena na technologické zpracování brambor. První části pojednává o pěstitelském významu a jejich využití v ČR. V další kapitole je popsán původ a historie brambor. Tato část také pojednává o botanické charakteristice a chemickému složení bramborové hlízy. Protože je tato práce zaměřena na technologické zpracovaní, je ve třetí kapitole Solanum tuberosum rozděleno podle užitkových směrů. Poslední a nejrozsáhlejší kapitola popisuje jednotlivé technologické procesy, změny při zpracování a legislativu, která zahrnuje i charakteristiku některých odrůd. V neposlední řadě zde jsou uvedeny firmy zabývající se zpracováním brambor. cs
dc.format 61 cs
dc.format.extent 1632301 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 05.08.2010
dc.subject brambory cs
dc.subject hlízy cs
dc.subject odrůda cs
dc.subject zpracování cs
dc.subject technologie cs
dc.subject potato en
dc.subject tuber en
dc.subject cultivar en
dc.subject during processing en
dc.subject technology en
dc.title Technologické zpracování brambor cs
dc.title.alternative Potato processing technology en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Rop, Otakar
dc.date.accepted 2008-09-01
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis focuses on the technology of potato processing. The first part deals with the floricultural importance and utilizing of potatoes in the Czech Republic. The origins and history of the potato is described in the next chapter, which also deals with the botanical characteristics and chemical composition of potato tubers. Because this thesis focuses on the technology of potato processing, Solanum tuberosum is in the third chapter divided according to its ways of utilizing. The last and most extensive chapter describes individual technological processes, changes which take place during processing and the legislature, which includes the characteristics of certain varieties of potatoes. Last but not least it mentions the firms involved in potato processing. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.rights.auth IP cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 8017
dc.date.assigned 2007-11-23
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
prosser_2008_bp.pdfBlocked 1.556Mb PDF View/Open
prosser_2008_vp.doc 33Kb Microsoft Word View/Open
prosser_2008_op.doc 29Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account