dc.contributor.advisor |
Černá, Monika
|
|
dc.contributor.author |
Prosser, Jiří
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T05:31:30Z |
|
dc.date.available |
2011-01-11T09:40:52Z |
|
dc.date.issued |
2008-08-05 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/7760
|
|
dc.description.abstract |
Tato práce je zaměřena na technologické zpracování brambor. První části pojednává o pěstitelském významu a jejich využití v ČR. V další kapitole je popsán původ a historie brambor. Tato část také pojednává o botanické charakteristice a chemickému složení bramborové hlízy. Protože je tato práce zaměřena na technologické zpracovaní, je ve třetí kapitole Solanum tuberosum rozděleno podle užitkových směrů. Poslední a nejrozsáhlejší kapitola popisuje jednotlivé technologické procesy, změny při zpracování a legislativu, která zahrnuje i charakteristiku některých odrůd. V neposlední řadě zde jsou uvedeny firmy zabývající se zpracováním brambor. |
cs |
dc.format |
61 |
cs |
dc.format.extent |
1632301 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 05.08.2010 |
|
dc.subject |
brambory
|
cs |
dc.subject |
hlízy
|
cs |
dc.subject |
odrůda
|
cs |
dc.subject |
zpracování
|
cs |
dc.subject |
technologie
|
cs |
dc.subject |
potato
|
en |
dc.subject |
tuber
|
en |
dc.subject |
cultivar
|
en |
dc.subject |
during processing
|
en |
dc.subject |
technology
|
en |
dc.title |
Technologické zpracování brambor |
cs |
dc.title.alternative |
Potato processing technology |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rop, Otakar |
|
dc.date.accepted |
2008-09-01 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis focuses on the technology of potato processing. The first part deals with the floricultural importance and utilizing of potatoes in the Czech Republic. The origins and history of the potato is described in the next chapter, which also deals with the botanical characteristics and chemical composition of potato tubers. Because this thesis focuses on the technology of potato processing, Solanum tuberosum is in the third chapter divided according to its ways of utilizing. The last and most extensive chapter describes individual technological processes, changes which take place during processing and the legislature, which includes the characteristics of certain varieties of potatoes. Last but not least it mentions the firms involved in potato processing. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.rights.auth |
IP |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
8017
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-23 |
|
utb.result.grade |
B |
|