Technologické zpracování brambor
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Technologické zpracování brambor |
Autor: |
Prosser, Jiří
|
Vedoucí: |
Černá, Monika
|
Abstrakt:
|
Tato práce je zaměřena na technologické zpracování brambor. První části pojednává o pěstitelském významu a jejich využití v ČR. V další kapitole je popsán původ a historie brambor. Tato část také pojednává o botanické charakteristice a chemickému složení bramborové hlízy. Protože je tato práce zaměřena na technologické zpracovaní, je ve třetí kapitole Solanum tuberosum rozděleno podle užitkových směrů. Poslední a nejrozsáhlejší kapitola popisuje jednotlivé technologické procesy, změny při zpracování a legislativu, která zahrnuje i charakteristiku některých odrůd. V neposlední řadě zde jsou uvedeny firmy zabývající se zpracováním brambor. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/7760
|
Datum:
|
2008-08-05 |
Dostupnost:
|
Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 05.08.2010
|
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
8017
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet