Rostlinné bílkoviny
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Rop, Otakar
|
|
dc.contributor.author |
Skýpalová, Jana
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T04:11:34Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T04:11:34Z |
|
dc.date.issued |
2008-06-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/7563
|
|
dc.description.abstract |
Cílem bakalářské práce bylo popsat rostlinné bílkoviny. V práci jsou kromě základní charakteristiky bílkovin zmíněny zejména významné vlastnosti bílkovin rostlinného původu. Uvedeny jsou nejvýznamnější rostliny, které slouží jako zdroje proteinů. Na konci této práce je také zhodnocena kvalita rostlinných bílkovin a jejich význam pro lidskou výživu. |
cs |
dc.format |
52 s |
cs |
dc.format.extent |
2090014 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
bílkoviny
|
cs |
dc.subject |
aminokyseliny
|
cs |
dc.subject |
obilniny
|
cs |
dc.subject |
luštěniny
|
cs |
dc.subject |
brambory
|
cs |
dc.subject |
proteins
|
en |
dc.subject |
aminoacids
|
en |
dc.subject |
cereals
|
en |
dc.subject |
legumes
|
en |
dc.subject |
potatoes
|
en |
dc.title |
Rostlinné bílkoviny |
cs |
dc.title.alternative |
Botanical proteins |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Březina, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2008-06-10 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of the bachelor essay was to describe botanical proteins. In this essay are mentioned except the basic characteristic of proteins also important properties of botanical origin proteins. Most considerable plants that are used like protein sources are presented here. At the end of this essay is analysed also quality of botanical proteins and their significance for human nutrition. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
7929
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-22 |
|
utb.result.grade |
B |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account