dc.contributor.advisor |
Škrovánková, Soňa
|
|
dc.contributor.author |
Martinková, Zuzana
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T03:03:55Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T03:03:55Z |
|
dc.date.issued |
2008-06-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/7414
|
|
dc.description.abstract |
V bakalářské práci jsou uvedeny teoretické poznatky o čaji, velice oblíbeném nápoji, které-ho konzumace neustále roste. Je popsáno jeho rozdělení a základní charakteristika každého druhu. Čaje jsou rozděleny do tří skupin, na pravé čaje (černý čaj, zelený čaj, bílý, oolong); bylinné čaje (nepravé čaje připravované z bylin - léčivých rostlin) a ovocné čaje připravo-vané z kousků sušených plodů ovoce a listů. U každého druhu jsou uvedeny metody zpra-cování, způsob přípravy, chemické složení, nejdůležitější vlastnosti a zdravotní účinky. |
cs |
dc.format |
56 |
cs |
dc.format.extent |
689766 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
pravý čaj
|
cs |
dc.subject |
bylinný čaj
|
cs |
dc.subject |
ovocný čaj
|
cs |
dc.subject |
výroba
|
cs |
dc.subject |
příprava
|
cs |
dc.subject |
original tea
|
en |
dc.subject |
herbal tea
|
en |
dc.subject |
fruit tea
|
en |
dc.subject |
manufacture
|
en |
dc.subject |
preparation
|
en |
dc.title |
Charakteristika a vlastnosti různých druhů čajů |
cs |
dc.title.alternative |
Characterization and qualities of assorted teas |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mišurcová, Ladislava |
|
dc.date.accepted |
2008-06-12 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis contains theoretic knowledge of tea, very popular drink, which consumption is growing constantly. There is described its division and basic characteristic of every kind of tea. Teas are divided into three groups, namely original teas (black tea, green tea, white tea and oolong); herbal teas (unoriginal teas prepared from herbs - medicinal plants) and fruit teas prepared from pieces of dried fruits and leaves. For all types of tea there are mentioned methods of processing, preparation, chemical composition, the most important qualities and health effects. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
7716
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-21 |
|
utb.result.grade |
A |
|