Charakteristika a vlastnosti různých druhů čajů
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Charakteristika a vlastnosti různých druhů čajů |
Autor: |
Martinková, Zuzana
|
Vedoucí: |
Škrovánková, Soňa
|
Abstrakt:
|
V bakalářské práci jsou uvedeny teoretické poznatky o čaji, velice oblíbeném nápoji, které-ho konzumace neustále roste. Je popsáno jeho rozdělení a základní charakteristika každého druhu. Čaje jsou rozděleny do tří skupin, na pravé čaje (černý čaj, zelený čaj, bílý, oolong); bylinné čaje (nepravé čaje připravované z bylin - léčivých rostlin) a ovocné čaje připravo-vané z kousků sušených plodů ovoce a listů. U každého druhu jsou uvedeny metody zpra-cování, způsob přípravy, chemické složení, nejdůležitější vlastnosti a zdravotní účinky. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/7414
|
Datum:
|
2008-06-02 |
Dostupnost:
|
Pouze v rámci univerzity |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
7716
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet