dc.contributor.advisor |
Kramářová, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Mikulková, Eva
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T02:17:31Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T02:17:31Z |
|
dc.date.issued |
2008-06-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/7299
|
|
dc.description.abstract |
Vitamín B2 je důležitý pro dobrý stav kůže, očí, funkce srdce a dalších orgánů. Stejně jako další vitamíny řazené do skupiny vitamínů B má důležitou roli v energetickém metabolismu a je také potřebný pro metabolismus tuků, sacharidů a bílkovin. V této práci byl stanovován obsah vitamínu B2 v cereáliích pomocí metody HPLC s UV/VIS detekcí. |
cs |
dc.format |
40 s , 4 s. příloh |
cs |
dc.format.extent |
520696 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Vitamín B2
|
cs |
dc.subject |
riboflavin
|
cs |
dc.subject |
HPLC
|
cs |
dc.subject |
cereálie
|
cs |
dc.subject |
Vitamin B2
|
en |
dc.subject |
riboflavin
|
en |
dc.subject |
HPLC
|
en |
dc.subject |
cereals
|
en |
dc.title |
Stanovení vitamínu B2 v cereáliích |
cs |
dc.title.alternative |
The determination of the vitamine B2 in cereals |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Škrovánková, Soňa |
|
dc.date.accepted |
2008-06-12 |
|
dc.description.abstract-translated |
Riboflavin is important for the good condition skin and eyes and for the good functions heart and other vitals. Like the other B vitamins, it plays a key role in energy metabolism, and is required for the metabolism of fats, saccharides, and proteins. In this work was determined the amount of vitamin B2 in cereals by HPLC with UV/VIS detection. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
7717
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-07 |
|
utb.result.grade |
B |
|