Stanovení vitamínu B2 v cereáliích

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení vitamínu B2 v cereáliích

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kramářová, Daniela
dc.contributor.author Mikulková, Eva
dc.date.accessioned 2010-07-17T02:17:31Z
dc.date.available 2010-07-17T02:17:31Z
dc.date.issued 2008-06-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/7299
dc.description.abstract Vitamín B2 je důležitý pro dobrý stav kůže, očí, funkce srdce a dalších orgánů. Stejně jako další vitamíny řazené do skupiny vitamínů B má důležitou roli v energetickém metabolismu a je také potřebný pro metabolismus tuků, sacharidů a bílkovin. V této práci byl stanovován obsah vitamínu B2 v cereáliích pomocí metody HPLC s UV/VIS detekcí. cs
dc.format 40 s , 4 s. příloh cs
dc.format.extent 520696 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Vitamín B2 cs
dc.subject riboflavin cs
dc.subject HPLC cs
dc.subject cereálie cs
dc.subject Vitamin B2 en
dc.subject riboflavin en
dc.subject HPLC en
dc.subject cereals en
dc.title Stanovení vitamínu B2 v cereáliích cs
dc.title.alternative The determination of the vitamine B2 in cereals en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Škrovánková, Soňa
dc.date.accepted 2008-06-12
dc.description.abstract-translated Riboflavin is important for the good condition skin and eyes and for the good functions heart and other vitals. Like the other B vitamins, it plays a key role in energy metabolism, and is required for the metabolism of fats, saccharides, and proteins. In this work was determined the amount of vitamin B2 in cereals by HPLC with UV/VIS detection. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 7717
dc.date.assigned 2007-11-07
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
mikulková_2008_bp.pdf 508.4Kb PDF View/Open
mikulková_2008_vp.doc 38Kb Microsoft Word View/Open
mikulková_2008_op.doc 48Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account