Přírodní látky s negativním účinkem na lidský organismus.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Přírodní látky s negativním účinkem na lidský organismus.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kráčmar, Stanislav
dc.contributor.author Křížová, Táňa
dc.date.accessioned 2010-07-17T00:46:45Z
dc.date.available 2013-08-06T23:00:31Z
dc.date.issued 2008-08-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/7105
dc.description.abstract Práce se zabývá přírodními látkami s negativním účinkem na lidský organismus. Byl sledován význam rostlinných potravin ve výživě člověka se zaměřením na obiloviny, luštěniny, okopaniny, zeleninu, ovoce, rostlinné tuky a oleje, ořechy, mák, semena, koření, houby a řasy dodávající tělu důležité látky a zajišťující zdraví člověka. Dále byly studovány škodlivé látky v rostlinných potravinách, které jsou ve srovnání s živočišným původem daleko častější. Součástí této práce je také kapitola věnovaná metabolismu škodlivých látek. cs
dc.format 35 s. cs
dc.format.extent 521790 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 06.08.2013
dc.subject škodlivé látky cs
dc.subject přírodní látky cs
dc.subject metabolismus cs
dc.subject noxious agents en
dc.subject natural substances en
dc.subject metabolism en
dc.title Přírodní látky s negativním účinkem na lidský organismus. cs
dc.title.alternative Natural substances with negative effect on the human organism. en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Buňková, Leona
dc.date.accepted 2008-09-02
dc.description.abstract-translated This thesis deals with natural substances with negative effects on the human organism. The influence of plant foods with a view to cereals, pulses, root-crops, vegetables, fruits, vegetable fats and oils, nuts, poppy, seeds, spices, mushrooms and algae which supply the human body with important substances and ensure the human health was investigated. Next the noxious agents in plant foods which are more common in comparison to animals origin ones were studied. A chapter of the thesis is dedicated to the metabolism of noxious agents. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.rights.auth IP cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 5387
dc.date.assigned 2007-11-22
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
křížová_2008_bp.pdfBlocked 509.5Kb PDF View/Open
křížová_2008_vp.doc 24.5Kb Microsoft Word View/Open
křížová_2008_op.doc 32.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account