dc.contributor.advisor |
Kráčmar, Stanislav
|
|
dc.contributor.author |
Křížová, Táňa
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T00:46:45Z |
|
dc.date.available |
2013-08-06T23:00:31Z |
|
dc.date.issued |
2008-08-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/7105
|
|
dc.description.abstract |
Práce se zabývá přírodními látkami s negativním účinkem na lidský organismus. Byl sledován význam rostlinných potravin ve výživě člověka se zaměřením na obiloviny, luštěniny, okopaniny, zeleninu, ovoce, rostlinné tuky a oleje, ořechy, mák, semena, koření, houby a řasy dodávající tělu důležité látky a zajišťující zdraví člověka. Dále byly studovány škodlivé látky v rostlinných potravinách, které jsou ve srovnání s živočišným původem daleko častější. Součástí této práce je také kapitola věnovaná metabolismu škodlivých látek. |
cs |
dc.format |
35 s. |
cs |
dc.format.extent |
521790 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 06.08.2013 |
|
dc.subject |
škodlivé látky
|
cs |
dc.subject |
přírodní látky
|
cs |
dc.subject |
metabolismus
|
cs |
dc.subject |
noxious agents
|
en |
dc.subject |
natural substances
|
en |
dc.subject |
metabolism
|
en |
dc.title |
Přírodní látky s negativním účinkem na lidský organismus. |
cs |
dc.title.alternative |
Natural substances with negative effect on the human organism. |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Buňková, Leona |
|
dc.date.accepted |
2008-09-02 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with natural substances with negative effects on the human organism. The influence of plant foods with a view to cereals, pulses, root-crops, vegetables, fruits, vegetable fats and oils, nuts, poppy, seeds, spices, mushrooms and algae which supply the human body with important substances and ensure the human health was investigated. Next the noxious agents in plant foods which are more common in comparison to animals origin ones were studied. A chapter of the thesis is dedicated to the metabolism of noxious agents. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.rights.auth |
IP |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
5387
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-22 |
|
utb.result.grade |
C |
|