dc.contributor.advisor |
Černíková, Michaela
|
|
dc.contributor.author |
Ptáčková, Alena
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T20:15:15Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T20:15:15Z |
|
dc.date.issued |
2008-08-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/6509
|
|
dc.description.abstract |
Mnoho druhů hydrokoloidů získaných z přírodních materiálů je používáno v potravinářských systémech k různým účelům. Slouží například jako zahušťovadla, stabilizátory, želírující činidla a strukturní modifikátory. Práce je zaměřena na vlastnosti hydrokoloidů, pro než se tyto látky při výrobě potravin používají. Podrobněji jsou popsány pektiny, karagenany a modifikované škroby, které se v potravinářství používají nejčastěji. |
cs |
dc.format |
46 s., 2 s. obr. příloh |
cs |
dc.format.extent |
411506 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
hydrokoloidy
|
cs |
dc.subject |
škroby
|
cs |
dc.subject |
rostlinné gumy
|
cs |
dc.subject |
karagenan
|
cs |
dc.subject |
pektin
|
cs |
dc.subject |
hydrocolloids
|
en |
dc.subject |
starches
|
en |
dc.subject |
vegetable gums
|
en |
dc.subject |
carrageenan
|
en |
dc.subject |
pectin
|
en |
dc.title |
Hydrokoloidy a jejich použití v potravinářství |
cs |
dc.title.alternative |
Hydrocoloids and their application in food industry |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Macků, Ivana |
|
dc.date.accepted |
2008-09-02 |
|
dc.description.abstract-translated |
Many kinds of hydrocolloids obtained from natural substances are widely used in food systems for a variety of purposes, such as thickeners, stabilizers, gelling agents and texture modifiers. This work is directed on properties of hydrocolloids, for which are these materials using in food systems. There are described pectins, carrageenans and modified starches in this work, which are mostly used in food industry. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
7746
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-20 |
|
utb.result.grade |
C |
|