Hydrokoloidy a jejich použití v potravinářství
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Hydrokoloidy a jejich použití v potravinářství |
Autor: |
Ptáčková, Alena
|
Vedoucí: |
Černíková, Michaela
|
Abstrakt:
|
Mnoho druhů hydrokoloidů získaných z přírodních materiálů je používáno v potravinářských systémech k různým účelům. Slouží například jako zahušťovadla, stabilizátory, želírující činidla a strukturní modifikátory. Práce je zaměřena na vlastnosti hydrokoloidů, pro než se tyto látky při výrobě potravin používají. Podrobněji jsou popsány pektiny, karagenany a modifikované škroby, které se v potravinářství používají nejčastěji. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/6509
|
Datum:
|
2008-08-06 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
7746
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet