dc.contributor.advisor |
Buňková, Leona
|
|
dc.contributor.author |
Pollaková, Eva
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T19:55:38Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T19:55:38Z |
|
dc.date.issued |
2008-06-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/6466
|
|
dc.description.abstract |
Při výrobě potravin je nutné zajistit jejich kvalitu a mikrobiální nezávadnost. Tato bakalářská práce popisuje bakteriociny, antimikrobiální peptidy inhibující růst a množení mikroorganizmů. Dále charakterizuje jejich funkce, strukturu, účinek a rozdělení. Tato práce je zaměřena hlavně na grampozitivní bakterie, které potlačují růst jiných mikroorganizmů. |
cs |
dc.format |
55s. |
cs |
dc.format.extent |
1890143 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
bakteriociny
|
cs |
dc.subject |
bakterie mléčného kvašení
|
cs |
dc.subject |
ochrana potravin
|
cs |
dc.subject |
nisin
|
cs |
dc.subject |
Bacteriocins
|
en |
dc.subject |
Lactic acid bacteria
|
en |
dc.subject |
Food preservation
|
en |
dc.subject |
Nisin
|
en |
dc.title |
Vybrané inhibiční látky produkované grampozitivními bakteriemi |
cs |
dc.title.alternative |
The gram-positive bacteria producing inhibitors |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Doležalová, Magda |
|
dc.date.accepted |
2008-06-16 |
|
dc.description.abstract-translated |
It is important to provide quality and microbiology safety during the processing articles of food. This work is describing bacteriocins in particular, antimicrobial peptides inhibiting growth and reproducing microorganisms. Next there are charakterized their function, structure, mode of action and parting in this bachelor work. It is directed mainly at the grampositive bacteria that inhibit the growth of other microorganisms. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
7736
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-21 |
|
utb.result.grade |
A |
|