dc.contributor.advisor |
Valášek, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Staňo, Ondřej
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T19:22:49Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T19:22:49Z |
|
dc.date.issued |
2008-06-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/6381
|
|
dc.description.abstract |
V bakalářské práci je popsáno základní složení hroznu a následná výroba přírodních vín. Dále je pojednáno o dělení vín v České Republice. Zpracována je tradice výroby, zbožízna-lectví a jakostní charakteristika typických vín produkovaných v Mikulovské podoblasti. Je porovnána situace českého vinařství v kontextu s Evropskou Unií. V části věnované dílčím změnám jsou stručně popsány nevýhody používání korkových zátek a navrženy možné alter-nativy uzávěrů lahví s vínem. |
cs |
dc.format |
55 |
cs |
dc.format.extent |
1128404 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
víno
|
cs |
dc.subject |
vinařský zákon
|
cs |
dc.subject |
výroba vín
|
cs |
dc.subject |
rmut
|
cs |
dc.subject |
dělení vín
|
cs |
dc.subject |
cukernatost
|
cs |
dc.subject |
odrůda
|
cs |
dc.subject |
korek
|
cs |
dc.subject |
wine
|
en |
dc.subject |
viniculture law
|
en |
dc.subject |
production of wines
|
en |
dc.subject |
mash
|
en |
dc.subject |
division of wines
|
en |
dc.subject |
sugar content
|
en |
dc.subject |
variety
|
en |
dc.subject |
cork
|
en |
dc.title |
Tradice výroby, zbožíznalectví a jakostní charakteristika vína produkovaného v Mikulovské oblasti |
cs |
dc.title.alternative |
Tradition production, goods - connoisseurship and qualitative characterization wine produce in Mikulov areas |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Hrabě, Jan |
|
dc.date.accepted |
2008-06-16 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor work describes the basic composition of grape and the follow-up production of natural wines. Further, the division of wines in the Czech Republic is dealt with. The tradi-tion of production, commodity expertise and quality characteristics of typical wines pro-duced in the Mikulov sub-region are treated. The situation of the Czech winegrowing is compared in the context of the European Union. In the part devoted to partial changes the disadvantages of using cork stoppers are briefly described and possible alternative caps of bottles with wine are proposed. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
5243
|
|
dc.date.assigned |
2007-12-08 |
|
utb.result.grade |
B |
|