Tradice výroby, zbožíznalectví a jakostní charakteristika vína produkovaného v Mikulovské oblasti
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Tradice výroby, zbožíznalectví a jakostní charakteristika vína produkovaného v Mikulovské oblasti |
Autor: |
Staňo, Ondřej
|
Vedoucí: |
Valášek, Pavel
|
Abstrakt:
|
V bakalářské práci je popsáno základní složení hroznu a následná výroba přírodních vín. Dále je pojednáno o dělení vín v České Republice. Zpracována je tradice výroby, zbožízna-lectví a jakostní charakteristika typických vín produkovaných v Mikulovské podoblasti. Je porovnána situace českého vinařství v kontextu s Evropskou Unií. V části věnované dílčím změnám jsou stručně popsány nevýhody používání korkových zátek a navrženy možné alter-nativy uzávěrů lahví s vínem. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/6381
|
Datum:
|
2008-06-02 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
5243
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet