Hlíznaté okopaniny

DSpace Repository

Language: English čeština 

Hlíznaté okopaniny

Show simple item record

dc.contributor.advisor Černá, Monika
dc.contributor.author Heřmanová, Martina
dc.date.accessioned 2010-07-16T19:18:38Z
dc.date.available 2010-07-16T19:18:38Z
dc.date.issued 2008-06-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/6369
dc.description.abstract Cílem této práce je seznámení čtenáře s plodinami, které se řadí do skupiny hlíznatých okopanin. Teoretická část charakterizuje tyto vybrané plodiny: Topinambur hlíznatý (Helianthus tuberosus, L.), jakon (Polymnia sonchifolia) a maku (Lepidium meyenii). Je zde popsán jejich výskyt, historie, botanická charakteristika, chemické složení, způsoby pěstování a možné způsoby jejich využití. Praktická část seznamuje s výsledky průzkumu informovanosti veřejnosti o vybraných druzích hlíznatých okopanin. cs
dc.format 58 s. cs
dc.format.extent 1212683 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject okopaniny cs
dc.subject topinambur cs
dc.subject jakon cs
dc.subject maka cs
dc.subject hlíza cs
dc.subject hypokotyl cs
dc.subject sacharidy cs
dc.subject inulin cs
dc.subject antioxidanty cs
dc.subject root-crops en
dc.subject Jerusalem artichoke en
dc.subject yakon en
dc.subject maca en
dc.subject tuber en
dc.subject hypocotyl en
dc.subject saccharides en
dc.subject inulin en
dc.subject antioxidants en
dc.title Hlíznaté okopaniny cs
dc.title.alternative Tuberous root-crops en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Rop, Otakar
dc.date.accepted 2008-06-16
dc.description.abstract-translated The purpose of this work is to introduce the reader to the crops, which are ranked among the group of tuberous root-crops. The teoretical part charakterizes these chosen crops: Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus, L.), yacon (Polymnia sonchifolia) and maca (Lepidium meyenii). Their occurrence, history, botanical description, chemical composition, the way of cultivation and possible ways of their usage are described here. The practical part depicts the results of the survey of public notification of these chosen kinds of tuberous root-crops. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 7991
dc.date.assigned 2007-11-16
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
heřmanová_2008_bp.pdf 1.156Mb PDF View/Open
heřmanová_2008_vp.doc 37Kb Microsoft Word View/Open
heřmanová_2008_op.doc 36Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account