Vliv Tecome lapacho na růst vybraných druhů prokaryotických a eukaryotických organismů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv Tecome lapacho na růst vybraných druhů prokaryotických a eukaryotických organismů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kramářová, Daniela
dc.contributor.author Fomiczewová, Helena
dc.date.accessioned 2010-07-16T19:06:27Z
dc.date.available 2010-07-16T19:06:27Z
dc.date.issued 2008-05-19
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/6337
dc.description.abstract Diplomová práce je věnována rostlině Tecome lapacho. Čajový odvar připravený z této rostliny svými bioaktivními látkami příznivě působí na lidský organismus. Kromě toho vědecké výzkumy ukazují, že lapacho vykazuje antibakteriální, antivirové, antimykotické a antiparazitické účinky. Cílem práce bylo vyrobit a testovat extrakt rostliny Tecome lapacho na jeho potenciální antibakteriální a antimykotické účinky. Antibakteriální účinek extraktu byl ověřován na tyto kmeny bakterií: Bacillus cereus, Escherichia coli, Shigella flexneri a Staphylococcus aureus. Antimykotický účinek extraktu byl testován na kvasince Candida albicans. cs
dc.format 102 s. , 13 s. obr. příloh cs
dc.format.extent 1154222 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Tecome lapacho cs
dc.subject extrakce cs
dc.subject Escherichia coli cs
dc.subject Staphylococcus aureus cs
dc.subject Bacillus cereus cs
dc.subject Shigella flexneri cs
dc.subject Candida albicans cs
dc.subject Tecome lapacho en
dc.subject extraction en
dc.subject Escherichia coli en
dc.subject Staphylococcus aureus en
dc.subject Bacillus cereus en
dc.subject Shigella flexneri en
dc.subject Candida albicans en
dc.title Vliv Tecome lapacho na růst vybraných druhů prokaryotických a eukaryotických organismů cs
dc.title.alternative The influence of Tecome lapacho on the growth of selected types of prokaryotic and eukaryotic organisms en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Grossmann, Miroslav
dc.date.accepted 2008-06-03
dc.description.abstract-translated This thesis deals with the plant called Tecome lapacho. Tea prepared from this plant has a positive influence on human organism, because of its bioactive substances. The scientific researches reflect lapacho's antibacterial,antivirus, antimycotic and antiparatrophic effects. This work's ambition was to produce an extract of Tecome lapacho plant and to test it for potential antibacterial and antimycotic effects. Ectract's antibacterial influences were tested for these straines of bacterias: Bacillus cereus, Escherichia coli, Shigella flexneri and Staphylococcus aureus. An antimycotic effect of this extract was tested for an yeast of Candida albicans. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 8047
dc.date.assigned 2007-11-21
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
fomiczewová_2008_dp.pdf 1.100Mb PDF View/Open
fomiczewová_2008_vp.doc 40.5Kb Microsoft Word View/Open
fomiczewová_2008_op.doc 50Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account