Vliv Tecome lapacho na růst vybraných druhů prokaryotických a eukaryotických organismů
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vliv Tecome lapacho na růst vybraných druhů prokaryotických a eukaryotických organismů |
Autor: |
Fomiczewová, Helena
|
Vedoucí: |
Kramářová, Daniela
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce je věnována rostlině Tecome lapacho. Čajový odvar připravený z této rostliny svými bioaktivními látkami příznivě působí na lidský organismus. Kromě toho vědecké výzkumy ukazují, že lapacho vykazuje antibakteriální, antivirové, antimykotické a antiparazitické účinky. Cílem práce bylo vyrobit a testovat extrakt rostliny Tecome lapacho na jeho potenciální antibakteriální a antimykotické účinky. Antibakteriální účinek extraktu byl ověřován na tyto kmeny bakterií: Bacillus cereus, Escherichia coli, Shigella flexneri a Staphylococcus aureus. Antimykotický účinek extraktu byl testován na kvasince Candida albicans. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/6337
|
Datum:
|
2008-05-19 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
8047
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet