dc.contributor.advisor |
Mišurcová, Ladislava
|
|
dc.contributor.author |
Machů, Ludmila
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T17:43:44Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T17:43:44Z |
|
dc.date.issued |
2008-06-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/6169
|
|
dc.description.abstract |
Řasy se dělí na dvě velké skupiny: na řasy mořské a sladkovodní. Řasy jsou významné především svou nutriční hodnotou. Ve východoasijských zemích se tradičně používají jako potravina, ale v evropských zemích není přímá konzumace řas příliš rozšířena. Dotazníkem bylo zjištěno, kolik lidí řasy zná, konzumuje a zná jejich pozitivní účinky na lidský organismus. |
cs |
dc.format |
67 s. |
cs |
dc.format.extent |
26391624 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
mořské řasy
|
cs |
dc.subject |
sladkovodní řasy
|
cs |
dc.subject |
nutriční hodnota
|
cs |
dc.subject |
dotazník
|
cs |
dc.subject |
seaweed
|
en |
dc.subject |
freshwater algae
|
en |
dc.subject |
nutritious value
|
en |
dc.subject |
questionnaire
|
en |
dc.title |
Zdravotní aspekty řas, využitelných pro lidskou výživu |
cs |
dc.title.alternative |
Health Aspects of Algea and Seaweed Available for Human Nutrition |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Škrovánková, Soňa |
|
dc.date.accepted |
2008-06-12 |
|
dc.description.abstract-translated |
Algae is divided into two big groups: seaweed and freshwater algae. Algae is notable first of all for its nutritious value. In East Asian countries is algae tradicionally used like food, but in European countries isn't straight algae's consumption spread so much. It was found out how many people know algae, consume algae and know their positive benefits for human organism by questionnaire. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
7714
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-19 |
|
utb.result.grade |
A |
|