dc.contributor.advisor |
Doležalová, Magda
|
|
dc.contributor.author |
Zavadilová, Šárka
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T16:28:27Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T16:28:27Z |
|
dc.date.issued |
2008-05-16 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/6007
|
|
dc.description.abstract |
Cílem diplomové práce bylo zjistit účinky organických kyselin samostatně nebo v kombinaci s lysozymem na mikroflóru povrchu chlazené drůbeže. Byl testován vliv 2% kyseliny mléčné se sorbanem draselným v různých koncentracích (0,2%, 0,5%) dvěma metodami - ponorem a postřikem drůbeže. Byly sledovány celkové počty aerobních mezofilních mikroorganismů, psychrotrofní mikroorganismy, koliformní (na dvou typech půd), stafylokoky a kvasinky. Zákrok se ukázal být účinný při metodě ponorem, kdy došlo k velkému úbytku mikroorga-nismů. Metoda postřiku se v důsledku menších úbytků nezdá být vhodná, což mohlo být způsobeno nedokonalým postřikem. Významný antimikrobiální účinek lysozymu na sledo-vanou přirozenou mikroflóru nebyl prokázán |
cs |
dc.format |
104s. |
cs |
dc.format.extent |
1095471 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
dekontaminace
|
cs |
dc.subject |
kyselina mléčná
|
cs |
dc.subject |
sorban draselný
|
cs |
dc.subject |
lysozym
|
cs |
dc.subject |
drůbež
|
cs |
dc.subject |
deconatamination
|
en |
dc.subject |
lactic acid
|
en |
dc.subject |
potassium sorbate
|
en |
dc.subject |
lysozyme
|
en |
dc.subject |
poultry
|
en |
dc.title |
Dekontaminace povrchu drůbeže organickými kyselinami v kombinaci s lysozymem |
cs |
dc.title.alternative |
Decontamination of poultry skin by organic acids in combination with lysozyme |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Černíková, Michaela |
|
dc.date.accepted |
2008-06-06 |
|
dc.description.abstract-translated |
The subject of this thesis was state the effect of organic acids in combination with lysozyme on the surface microflora of chilled poultry. The test was focused on the influence of 2% lactic acid with potassium sorbate in variety of concentration (0,2%, 0,5%) of two methods - dipping and spraying of poultry. Monitored were total viable counts of aerobic mesophi-les, psychrotrophic mikroorganisms, coliform bacteria (on two types plate), staphylococcus and moulds. The step was shown as effective at dipping application, when were a big reduced of micro-organisms. The metod of sprying was ineffective probably inperfect spraying. The signifi-cant antimicrobial effect of lysozyme on microflora was not state |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/202
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
8080
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-20 |
|
utb.result.grade |
B |
|