Dekontaminace povrchu drůbeže organickými kyselinami v kombinaci s lysozymem
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Dekontaminace povrchu drůbeže organickými kyselinami v kombinaci s lysozymem |
Autor: |
Zavadilová, Šárka
|
Vedoucí: |
Doležalová, Magda
|
Abstrakt:
|
Cílem diplomové práce bylo zjistit účinky organických kyselin samostatně nebo v kombinaci s lysozymem na mikroflóru povrchu chlazené drůbeže. Byl testován vliv 2% kyseliny mléčné se sorbanem draselným v různých koncentracích (0,2%, 0,5%) dvěma metodami - ponorem a postřikem drůbeže. Byly sledovány celkové počty aerobních mezofilních mikroorganismů, psychrotrofní mikroorganismy, koliformní (na dvou typech půd), stafylokoky a kvasinky. Zákrok se ukázal být účinný při metodě ponorem, kdy došlo k velkému úbytku mikroorga-nismů. Metoda postřiku se v důsledku menších úbytků nezdá být vhodná, což mohlo být způsobeno nedokonalým postřikem. Významný antimikrobiální účinek lysozymu na sledo-vanou přirozenou mikroflóru nebyl prokázán |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/6007
|
Datum:
|
2008-05-16 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
8080
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet