Dekontaminace povrchu drůbeže organickými kyselinami v kombinaci s lysozymem

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Dekontaminace povrchu drůbeže organickými kyselinami v kombinaci s lysozymem

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Dekontaminace povrchu drůbeže organickými kyselinami v kombinaci s lysozymem
Autor: Zavadilová, Šárka
Vedoucí: Doležalová, Magda
Abstrakt: Cílem diplomové práce bylo zjistit účinky organických kyselin samostatně nebo v kombinaci s lysozymem na mikroflóru povrchu chlazené drůbeže. Byl testován vliv 2% kyseliny mléčné se sorbanem draselným v různých koncentracích (0,2%, 0,5%) dvěma metodami - ponorem a postřikem drůbeže. Byly sledovány celkové počty aerobních mezofilních mikroorganismů, psychrotrofní mikroorganismy, koliformní (na dvou typech půd), stafylokoky a kvasinky. Zákrok se ukázal být účinný při metodě ponorem, kdy došlo k velkému úbytku mikroorga-nismů. Metoda postřiku se v důsledku menších úbytků nezdá být vhodná, což mohlo být způsobeno nedokonalým postřikem. Významný antimikrobiální účinek lysozymu na sledo-vanou přirozenou mikroflóru nebyl prokázán
URI: http://hdl.handle.net/10563/6007
Datum: 2008-05-16
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 8080


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
zavadilová_2008_dp.pdf 1.044Mb PDF Zobrazit/otevřít
zavadilová_2008_vp.doc 46.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
zavadilová_2008_op.doc 57Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet