dc.contributor.advisor |
Hrabě, Jan
|
|
dc.contributor.author |
Kolúchová, Gabriela
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T15:54:37Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T15:54:37Z |
|
dc.date.issued |
2008-06-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/5931
|
|
dc.description.abstract |
Cílem této práce je charakterizovat jakost a senzorický profil bílých jakostních odrůdových a jakostních vín s přívlastkem. V první kapitole je ve zkratce popsána legislativa a technologie výroby vína. Dále je objasněn pojem senzorické hodnocení vína - obecně základní definice, požadavky na analýzu, a podrobněji samotná degustace vína - jsou popsány posuzované znaky a profily jednotlivých odrůd bílých jakostních vín. V poslední kapitole jsou pak shrnuty faktory, které mohou jakost vín ovlivnit. |
cs |
dc.format |
56 |
cs |
dc.format.extent |
1864185 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
jakostní víno
|
cs |
dc.subject |
réva vinná
|
cs |
dc.subject |
technologie vína
|
cs |
dc.subject |
smyslové receptory
|
cs |
dc.subject |
senzorická analýza
|
cs |
dc.subject |
degustace
|
cs |
dc.subject |
hodnocení vína
|
cs |
dc.subject |
odrůdy bílého vína
|
cs |
dc.subject |
vady vína
|
cs |
dc.subject |
nemoci vína
|
cs |
dc.subject |
uzávěry
|
cs |
dc.subject |
qualitative wine
|
en |
dc.subject |
grapevine
|
en |
dc.subject |
technology of wine
|
en |
dc.subject |
sensory receptor
|
en |
dc.subject |
sensory analysis
|
en |
dc.subject |
tasting
|
en |
dc.subject |
assessment of wine
|
en |
dc.subject |
varieties of white wine
|
en |
dc.subject |
deficiencies of wine
|
en |
dc.subject |
diseases of wine
|
en |
dc.subject |
caps
|
en |
dc.title |
Charakteristika a senzorický profil bílých jakostních odrůdových a jakostních vín s přívlastkem |
cs |
dc.title.alternative |
Characteristics and sensory profile of white qualitative variety wine and qualitative wine with attribute |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rop, Otakar |
|
dc.date.accepted |
2008-06-11 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this work is to characterize quality and sensory profile of white variety wine and qualitative wine with attribute. Legislative and technology of production of wine is described briefly in the first chapter. Then the conception of sensory assessment of wine is clarified - generally basic definitions, requirements for analysis, and in details tasting of wine itself - assessed characteristics and profiles of individual varieties of white qualitative wine are described. Factors those could influence the quality of wine are summarized in the last chapter. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
7996
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-23 |
|
utb.result.grade |
B |
|