Influencer Marketing in Gastronomy

DSpace Repository

Language: English čeština 

Influencer Marketing in Gastronomy

Show simple item record

dc.contributor.advisor Dolínková, Olga
dc.contributor.author Havel, Marek
dc.date.accessioned 2024-07-23T13:16:47Z
dc.date.available 2024-07-23T13:16:47Z
dc.date.issued 2024-01-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/56333
dc.description.abstract Tato diplomová práce se zaměřuje na fenomén influencer marketingu v gastronomii. Dílo zkoumá, jak jsou influenceři na sociálních sítích využíváni k propagaci služeb v oblasti gastronomie a jak tento trend ovlivňuje návštěvnost těchto podniků. Studie analyzuje efektivitu promování podniků influencery z hlediska generování zapojení zákazníků a návštěvnosti. Kromě toho zkoumá etické aspekty spojené s influencer marketingem, včetně potřeby transparentnosti a důvěryhodnosti organické reklamy. Celkově tento výzkum poskytuje cenný přehled o současném stavu influencer marketingu v gastronomii a poskytuje praktické poznatky pro gastronomické provozy i marketingové odborníky, kteří se snaží tento přístup využívat efektivně a eticky a také pro samotné influencery.
dc.format 78 s. (113 265 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject influencer cs
dc.subject influencer marketing cs
dc.subject sociální sítě cs
dc.subject tvůrce obsahu cs
dc.subject Instagram cs
dc.subject sledující cs
dc.subject spolupráce cs
dc.subject propagace cs
dc.subject marketing cs
dc.subject gastronomie cs
dc.subject podniky cs
dc.subject kavárna cs
dc.subject online cs
dc.subject influencer en
dc.subject influencer marketing en
dc.subject social media en
dc.subject content creator en
dc.subject Instagram en
dc.subject followers en
dc.subject collaboration en
dc.subject promotion en
dc.subject marketing en
dc.subject gastronomy en
dc.subject businesses en
dc.subject cafe en
dc.subject online en
dc.title Influencer Marketing in Gastronomy
dc.title.alternative Influencer Marketing in Gastronomy
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Kotyzová, Pavla
dc.date.accepted 2024-05-22
dc.description.abstract-translated This thesis focuses on the phenomenon of influencer marketing in gastronomy. The work examines how influencers on social media are used to promote services in the catering industry and how this trend affects the footfall of these businesses. The study analyses the effectiveness of promoting businesses by influencers in terms of generating customer engagement and footfall. In addition, it examines the ethical aspects associated with influencer marketing, including the need for transparency and credibility of organic advertising. Overall, this research provides a valuable overview of the current state of influencer marketing in the foodservice industry and provides practical insights for foodservice operations and marketing professionals seeking to use this approach effectively and ethically and also for the influencers themselves.
dc.description.department Ústav marketingových komunikací
dc.thesis.degree-discipline Marketingové komunikace cs
dc.thesis.degree-discipline Marketing Communications en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta multimediálních komunikací cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Multimedia Communications en
dc.thesis.degree-name Mgr.
dc.thesis.degree-program Mediální a komunikační studia cs
dc.thesis.degree-program Media and Communication Studies en
dc.identifier.stag 68850
dc.date.submitted 2024-04-12


Files in this item

Files Size Format View Description
havel_2024_dp.pdf 10.53Mb PDF View/Open None
havel_2024_op.docx 93.92Kb Unknown View/Open None
havel_2024_vp.docx 91.08Kb Unknown View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account