Vlastnosti oplatek vyrobených z mouky barevných pšenic

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vlastnosti oplatek vyrobených z mouky barevných pšenic

Show simple item record

dc.contributor.advisor Šebestíková, Romana
dc.contributor.author Ždímalová, Renáta
dc.date.accessioned 2024-07-23T13:15:57Z
dc.date.available 2024-07-23T13:15:57Z
dc.date.issued 2024-01-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/55111
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na využití mouk z barevných pšenic v pekárenském průmyslu, konkrétně při výrobě oplatek. Charakterizovány jsou suroviny potřebné k výrobě oplatek. Je popisováno složení pšeničného zrna i s technologickým vlivem složek. V praktické části práce byly vyráběny oplatky z celozrnné pšeničné mouky ale i z mouk barevných pšenic. Následujícím bodem bylo zkoumání jejich vlastností na texturometru. Dále byl pozorován vliv skladování na vlastnosti oplatek. Vliv použitých surovin byl rovněž zkoumán při senzorickém hodnocení vyrobených oplatek.
dc.format 58 s
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject barevné odrůdy pšenice cs
dc.subject oplatky cs
dc.subject složení zrna cs
dc.subject antokyany cs
dc.subject karotenoidy cs
dc.subject coloured-grain wheat en
dc.subject wafers en
dc.subject grain composition en
dc.subject anthocyanins en
dc.subject carotenoids en
dc.title Vlastnosti oplatek vyrobených z mouky barevných pšenic
dc.title.alternative Properties of wafers prepared from colored-wheat flour
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Adámková, Anna
dc.date.accepted 2024-06-11
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis is focused on the use of flours from coloured-grain wheat in the bakery industry, specifically in the production of wafers. The raw materials needed for the production of wafers are characterized. The composition of the wheat grain is described as well as the technological influence of the ingredients. In the practical part of the work, wafers were produced from whole wheat flour and from flours of coloured wheat. The following point was the investigation of their properties on a texture analyser. Furthermore, the effect of storage on the properties of the wafers was observed. The influence of the raw materials used was also investigated in the sensory evaluation of the wafers produced.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Food Technology en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Technologie a hodnocení potravin cs
dc.thesis.degree-program Food Technology and Assessment en
dc.identifier.stag 68690
dc.date.submitted 2024-05-14


Files in this item

Files Size Format View Description
ždímalová_2024_dp.pdf 2.923Mb PDF View/Open None
ždímalová_2024_op.pdf 839.2Kb PDF View/Open None
ždímalová_2024_vp.pdf 838.2Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account