Antimikrobiální účinek kyseliny olejové na vybrané kmeny bakterií
Show full item record
No preview available
|
Title:
|
Antimikrobiální účinek kyseliny olejové na vybrané kmeny bakterií |
| Author: |
Danišová, Petra
|
| Advisor: |
Kramářová, Daniela
|
|
Abstract:
|
Na základě vědeckých studií bylo potvrzeno, že mastné kyseliny vykazují značné antimikrobiální účinky. Cílem bakalářské práce bylo testovat antibakteriální účinek kyseliny olejové. Tato mastná kyselina se vyskytuje v mléce kokosových ořechů, slunečnicovém, sezamovém a olivovém oleji. Její antibakteriální účinek byl testován na Escherichia coli, Pseudomonas fluorescens, Staphylococcus aureus a Salmonella Typhimurium |
|
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/5368
|
|
Date:
|
2008-06-30 |
|
Availability:
|
Bez omezení |
|
Department:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
|
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
|
Grade for thesis and defense:
|
B
5381
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account