Antimikrobiální účinek kyseliny olejové na vybrané kmeny bakterií
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Antimikrobiální účinek kyseliny olejové na vybrané kmeny bakterií |
Autor: |
Danišová, Petra
|
Vedoucí: |
Kramářová, Daniela
|
Abstrakt:
|
Na základě vědeckých studií bylo potvrzeno, že mastné kyseliny vykazují značné antimikrobiální účinky. Cílem bakalářské práce bylo testovat antibakteriální účinek kyseliny olejové. Tato mastná kyselina se vyskytuje v mléce kokosových ořechů, slunečnicovém, sezamovém a olivovém oleji. Její antibakteriální účinek byl testován na Escherichia coli, Pseudomonas fluorescens, Staphylococcus aureus a Salmonella Typhimurium |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/5368
|
Datum:
|
2008-06-30 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
5381
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet