dc.contributor.advisor |
Lukášková, Eva
|
|
dc.contributor.author |
Volfová, Jana
|
|
dc.date.accessioned |
2022-07-15T09:23:44Z |
|
dc.date.available |
2022-07-15T09:23:44Z |
|
dc.date.issued |
2021-12-01 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/51489
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá analýzou potravinové bezpečnosti v České republice mezi lety 2017-2021. Teoretická část popisuje základní pojmy, které jsou pro orientaci v problematice klíčové. Jedná se například o potravinovou soběstačnost, přístup k potravinám nebo nutriční hodnoty. Dále jsou uvedeny základní mezinárodní i státní organizace, jež se touto problematikou zabývají. Praktická část je věnována analýze konkrétních let, negativním trendům, jež jsou následně vyhodnoceny a jsou navrhnuty možná opatření pro zefektivnění a udržitelnost stávající úrovně současného systému. |
|
dc.format |
61 s. (84 008 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Bezpečnost
|
cs |
dc.subject |
potravinová bezpečnost
|
cs |
dc.subject |
Globální index potravinové bezpečnost
|
cs |
dc.subject |
RASFF
|
cs |
dc.subject |
Státní veterinární správa
|
cs |
dc.subject |
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
|
cs |
dc.subject |
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
|
cs |
dc.subject |
Security
|
en |
dc.subject |
food security
|
en |
dc.subject |
Global Food Security Index
|
en |
dc.subject |
RASFF
|
en |
dc.subject |
State Veterinary Administration
|
en |
dc.subject |
State Agricultural and Food Inspection Authority
|
en |
dc.subject |
Central Agricultural Inspection and Testing Institute
|
en |
dc.title |
Stav potravinové bezpečnosti v České republice |
|
dc.title.alternative |
State of Food Security in the Czech Republic |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kyselák, Jan |
|
dc.date.accepted |
2022-05-31 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis deals with the analysis of food security in the Czech Republic between 2017 and 2021. The theoretical part describes the basic concepts that are key to orientation in the issue. These are, for example, food sovereignty, food access or nutritional value. Following are the basic international and national organizations that deal with this issue. The practical part is devoted to the analysis of specific years, negative trends, which are evaluated afterwards, and possible measures are proposed for streamlining and maintaining sustainability of the current level of the system. |
|
dc.description.department |
Ústav ochrany obyvatelstva |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Ochrana obyvatelstva |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Protection of Population |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Logistics and Crisis Management |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Ochrana obyvatelstva |
cs |
dc.identifier.stag |
60955
|
|
dc.date.submitted |
2022-05-11 |
|