Stav potravinové bezpečnosti v České republice

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stav potravinové bezpečnosti v České republice

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lukášková, Eva
dc.contributor.author Volfová, Jana
dc.date.accessioned 2022-07-15T09:23:44Z
dc.date.available 2022-07-15T09:23:44Z
dc.date.issued 2021-12-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/51489
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá analýzou potravinové bezpečnosti v České republice mezi lety 2017-2021. Teoretická část popisuje základní pojmy, které jsou pro orientaci v problematice klíčové. Jedná se například o potravinovou soběstačnost, přístup k potravinám nebo nutriční hodnoty. Dále jsou uvedeny základní mezinárodní i státní organizace, jež se touto problematikou zabývají. Praktická část je věnována analýze konkrétních let, negativním trendům, jež jsou následně vyhodnoceny a jsou navrhnuty možná opatření pro zefektivnění a udržitelnost stávající úrovně současného systému.
dc.format 61 s. (84 008 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Bezpečnost cs
dc.subject potravinová bezpečnost cs
dc.subject Globální index potravinové bezpečnost cs
dc.subject RASFF cs
dc.subject Státní veterinární správa cs
dc.subject Státní zemědělská a potravinářská inspekce cs
dc.subject Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský cs
dc.subject Security en
dc.subject food security en
dc.subject Global Food Security Index en
dc.subject RASFF en
dc.subject State Veterinary Administration en
dc.subject State Agricultural and Food Inspection Authority en
dc.subject Central Agricultural Inspection and Testing Institute en
dc.title Stav potravinové bezpečnosti v České republice
dc.title.alternative State of Food Security in the Czech Republic
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Kyselák, Jan
dc.date.accepted 2022-05-31
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with the analysis of food security in the Czech Republic between 2017 and 2021. The theoretical part describes the basic concepts that are key to orientation in the issue. These are, for example, food sovereignty, food access or nutritional value. Following are the basic international and national organizations that deal with this issue. The practical part is devoted to the analysis of specific years, negative trends, which are evaluated afterwards, and possible measures are proposed for streamlining and maintaining sustainability of the current level of the system.
dc.description.department Ústav ochrany obyvatelstva
dc.thesis.degree-discipline Ochrana obyvatelstva cs
dc.thesis.degree-discipline Protection of Population en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Logistics and Crisis Management en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Ochrana obyvatelstva cs
dc.identifier.stag 60955
dc.date.submitted 2022-05-11


Files in this item

Files Size Format View Description
volfová_2022_dp.pdf 1.554Mb PDF View/Open None
volfová_2022_op.pdf 172.0Kb PDF View/Open None
volfová_2022_vp.pdf 220.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account