dc.contributor.advisor |
Rop, Otakar
|
|
dc.contributor.author |
Vinklárková, Květa
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T09:47:55Z |
|
dc.date.available |
2013-06-02T23:00:34Z |
|
dc.date.issued |
2008-06-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/5146
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá ovocem, jeho chemickým složením a významem pro člověka. Další kapitoly jsou zaměřeny na popis jabloní a jablek, neboť jsou u nás nejdůležitějším a nejvíce pěstovaným ovocným druhem. Je zde stručně popsán původ dnešních jablečných odrůd, včetně těch nejdůležitějších. Čtenář se dozví o možnostech průmyslového i domácího zpracování jablek v závislosti na chemických a fyzikálních vlastnostech. |
cs |
dc.format |
67 s. |
cs |
dc.format.extent |
1535044 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 02.06.2013 |
|
dc.subject |
ovoce
|
cs |
dc.subject |
jablka
|
cs |
dc.subject |
sacharidy
|
cs |
dc.subject |
pektinové látky
|
cs |
dc.subject |
vitamíny
|
cs |
dc.subject |
konzervace
|
cs |
dc.subject |
ovocný výrobek
|
cs |
dc.subject |
fruit
|
en |
dc.subject |
apples
|
en |
dc.subject |
sugars
|
en |
dc.subject |
pectin
|
en |
dc.subject |
vitamin
|
en |
dc.subject |
conservation
|
en |
dc.subject |
fruit product
|
en |
dc.title |
Vliv chemického složení ovoce na jeho potravinářské využití |
cs |
dc.title.alternative |
The influence of chemical ingredients in fruits on their food utilize |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Březina, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2008-06-18 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis deals with fruit, its chemical ingredients and meaning for people. Other chapters are focused on the description of apple trees and apples because apples are the most important and most planted fruit in the Czech Republic. There is simply described the origin of today's apple varieties including the most important in the thesis. The reader will learn about the possibilities of industrial and domestic apple process depending on chemical and physical characteristics. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.rights.auth |
IP |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
7823
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-13 |
|
utb.result.grade |
B |
|