Stanovení vlákniny a polyfenolů netradičních mouk a jejich stravitelnost
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Sumczynski, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Holečková, Denisa
|
|
dc.date.accessioned |
2022-07-15T09:23:08Z |
|
dc.date.available |
2022-07-15T09:23:08Z |
|
dc.date.issued |
2021-12-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/50667
|
|
dc.description.abstract |
Teoretická část diplomové práce stručně charakterizuje obiloviny a mouky používané běžně pro výrobu pečiva a podrobněji se zabývá netradičními moukami ze surovin jako jsou banány, dýňová, ostropestřcová, lněná a hroznová semena. Praktická část diplomové práce je zaměřena na stanovení sušiny, popela, neutrálně-detergentní vlákniny, celkových polyfenolů a in vitro stravitelnosti ve vzorcích netradičních mouk před i po procesu trávení. |
|
dc.format |
49 s. (57 277 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
in vitro stravitelnost
|
cs |
dc.subject |
neutrálně-detergentní vláknina
|
cs |
dc.subject |
polyfenol
|
cs |
dc.subject |
netradiční mouka
|
cs |
dc.subject |
banán
|
cs |
dc.subject |
dýně
|
cs |
dc.subject |
ostropestřec
|
cs |
dc.subject |
lněné semínko
|
cs |
dc.subject |
hroznová jadérka
|
cs |
dc.subject |
in vitro digestibility
|
en |
dc.subject |
neutral-detergent fiber
|
en |
dc.subject |
polyphenol
|
en |
dc.subject |
non-traditional flour
|
en |
dc.subject |
banana
|
en |
dc.subject |
pumpkin
|
en |
dc.subject |
milk thistle
|
en |
dc.subject |
flaxseed
|
en |
dc.subject |
grape seed
|
en |
dc.title |
Stanovení vlákniny a polyfenolů netradičních mouk a jejich stravitelnost |
|
dc.title.alternative |
Determination of fiber and polyphenols of non-traditional flours and their digestibility |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Bučková, Martina |
|
dc.date.accepted |
2022-06-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
The theoretical part briefly summarizes characteristics of cereals and flours commonly used for the production of bread and deals in more detail with non-traditional flours made of banana, pumpkin seed, milk thistle seed, flaxseed and grape seed. The experimental part of this thesis focuses on the determination of dry matter, ash, neutral-detergent fiber, total polyphenols and in vitro digestibility in samples of non-traditional flour before and after the digestion process. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
- |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Food Technology |
en |
dc.identifier.stag |
62022
|
|
dc.date.submitted |
2022-05-13 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account