Stanovení vlákniny a polyfenolů netradičních mouk a jejich stravitelnost

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení vlákniny a polyfenolů netradičních mouk a jejich stravitelnost

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sumczynski, Daniela
dc.contributor.author Holečková, Denisa
dc.date.accessioned 2022-07-15T09:23:08Z
dc.date.available 2022-07-15T09:23:08Z
dc.date.issued 2021-12-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/50667
dc.description.abstract Teoretická část diplomové práce stručně charakterizuje obiloviny a mouky používané běžně pro výrobu pečiva a podrobněji se zabývá netradičními moukami ze surovin jako jsou banány, dýňová, ostropestřcová, lněná a hroznová semena. Praktická část diplomové práce je zaměřena na stanovení sušiny, popela, neutrálně-detergentní vlákniny, celkových polyfenolů a in vitro stravitelnosti ve vzorcích netradičních mouk před i po procesu trávení.
dc.format 49 s. (57 277 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject in vitro stravitelnost cs
dc.subject neutrálně-detergentní vláknina cs
dc.subject polyfenol cs
dc.subject netradiční mouka cs
dc.subject banán cs
dc.subject dýně cs
dc.subject ostropestřec cs
dc.subject lněné semínko cs
dc.subject hroznová jadérka cs
dc.subject in vitro digestibility en
dc.subject neutral-detergent fiber en
dc.subject polyphenol en
dc.subject non-traditional flour en
dc.subject banana en
dc.subject pumpkin en
dc.subject milk thistle en
dc.subject flaxseed en
dc.subject grape seed en
dc.title Stanovení vlákniny a polyfenolů netradičních mouk a jejich stravitelnost
dc.title.alternative Determination of fiber and polyphenols of non-traditional flours and their digestibility
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Bučková, Martina
dc.date.accepted 2022-06-03
dc.description.abstract-translated The theoretical part briefly summarizes characteristics of cereals and flours commonly used for the production of bread and deals in more detail with non-traditional flours made of banana, pumpkin seed, milk thistle seed, flaxseed and grape seed. The experimental part of this thesis focuses on the determination of dry matter, ash, neutral-detergent fiber, total polyphenols and in vitro digestibility in samples of non-traditional flour before and after the digestion process.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline - cs
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Food Technology en
dc.identifier.stag 62022
dc.date.submitted 2022-05-13


Files in this item

Files Size Format View Description
holečková_2022_dp.pdf 841.4Kb PDF View/Open None
holečková_2022_op.pdf 736.4Kb PDF View/Open None
holečková_2022_vp.pdf 239.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account