Přeměna odpadů potravinářského průmyslu na mikrobiální metabolity s vysokou přidanou hodnotou
Show simple item record
dc.contributor.author |
Obruča, Stanislav
|
|
dc.date.accessioned |
2021-10-20T07:42:23Z |
|
dc.date.available |
2021-10-20T07:42:23Z |
|
dc.date.issued |
2021-10-20 |
|
dc.identifier.isbn |
978-80-7678-012-5 |
en |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/50075
|
|
dc.description.abstract |
Předložená teze pojednává o vybraných strategiích zhodnocení potravinářských odpadů. Hlavní pozornost je věnovaná využití potravinářských odpadů, jako jsou použité potravinářské oleje nebo kávová sedlina, jakožto surovin k produkci polyhydroxyalkanoátů a dalších hodnotných mikrobiálních metabolitů. Téma je pojednáno v kontextu zařazení jednotlivých procesů do konceptu biorafinerie, který umožňuje maximální zhodnocení a kompletní využití dané druhotné suroviny. V neposlední řadě je v práci diskutováno využití extremofilních mikroorganismů k valorizaci potravinářských odpadů především z pohledu výroby polyhydroxyalkanoátů. |
en |
dc.format |
36 |
cs |
dc.format.extent |
36 |
en |
dc.language.iso |
cs |
en |
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
en |
dc.rights |
Profesorské teze jsou přístupné elektronicky pouze v rámci univerzity. |
en |
dc.subject |
Potravinářské odpady, biorafinerie, polyhydroxyalkanoáty, odpadní oleje, kávová sedlina, extremofilní mikroorganismy
|
en |
dc.subject |
Food industry wastes, biorefinery, polyhydroxyalkanoates, waste cooking oil, spent coffee grounds, extremophiles
|
en |
dc.title |
Přeměna odpadů potravinářského průmyslu na mikrobiální metabolity s vysokou přidanou hodnotou |
en |
dc.title.alternative |
Conversion of food industry wastes into microbial metabolites with high added value |
en |
dc.type |
Book |
en |
dc.date.accepted |
2021-10-29 |
|
dc.description.abstract-translated |
The submitted thesis deals with selected strategies for the valorization of food-industry wastes. The main focus is on the utilization of wastes such as used cooking oils or spent coffee grains for the production of polyhydroxyalkanoates and other valuable microbial metabolites within a concept of biorefinery which enables maximal valorization and complete utilization of the food-industry waste. Last but not least, the thesis also describes the employment of extremophiles for the valorization of food-industry wastes especially from the perspective of the production of polyhydroxyalkanoates. |
en |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie potravin |
en |
dc.date.submitted |
2021-05-12 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account