Přeměna odpadů potravinářského průmyslu na mikrobiální metabolity s vysokou přidanou hodnotou

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Přeměna odpadů potravinářského průmyslu na mikrobiální metabolity s vysokou přidanou hodnotou

Zobrazit celý záznam

Thumbnail
Název: Přeměna odpadů potravinářského průmyslu na mikrobiální metabolity s vysokou přidanou hodnotou
Autor: Obruča, Stanislav
ISBN: 978-80-7678-012-5
URI: http://hdl.handle.net/10563/50075
Datum: 2021-10-20
Vydavatel: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Počet stran: 36
Dostupnost: Profesorské teze jsou přístupné elektronicky pouze v rámci univerzity.


Abstrakt:

Předložená teze pojednává o vybraných strategiích zhodnocení potravinářských odpadů. Hlavní pozornost je věnovaná využití potravinářských odpadů, jako jsou použité potravinářské oleje nebo kávová sedlina, jakožto surovin k produkci polyhydroxyalkanoátů a dalších hodnotných mikrobiálních metabolitů. Téma je pojednáno v kontextu zařazení jednotlivých procesů do konceptu biorafinerie, který umožňuje maximální zhodnocení a kompletní využití dané druhotné suroviny. V neposlední řadě je v práci diskutováno využití extremofilních mikroorganismů k valorizaci potravinářských odpadů především z pohledu výroby polyhydroxyalkanoátů.

Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
obruča_2021_teze.pdfZablokované 1.290Mb PDF

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet