Nouzový stav a potravinová bezpečnost České republiky
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Lukášková, Eva
|
|
dc.contributor.author |
Surá, Monika
|
|
dc.date.accessioned |
2021-10-04T11:58:46Z |
|
dc.date.available |
2021-10-04T11:58:46Z |
|
dc.date.issued |
2020-12-01 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/49812
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá potravinovou bezpečností České republiky za vyhlášeného nouzového stavu. Cílem této práce je posouzení rizik potravinové bezpečnosti při vyhlášeném nouzovém stavu. Diplomová práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části je podrobněji rozebrána problematika potravinové bezpečnosti v České republice i ve světě. Dále je podrobněji rozebrána problematika krizových stavů, jejich členění a legislativa. V praktické části je popsána potravinová soběstačnost České republiky, ekonomická a fyzická dostupnost potravin, zdravotní nezávadnost potravin, a také dostupnost potravin při vyhlášeném nouzovém stavu v roce 2020. V práci byla provedena analýza rizik metodou PNH a komplexní analýza metodou What-if, která je doplněna o matici rizik s vyhodnocením a navržením možných opatření. |
|
dc.format |
84 s. (136 197 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
bezpečnost potravin
|
cs |
dc.subject |
Česká republika
|
cs |
dc.subject |
dostupnost potravin
|
cs |
dc.subject |
krizové stavy
|
cs |
dc.subject |
nouzový stav
|
cs |
dc.subject |
potravinová bezpečnost
|
cs |
dc.subject |
potravinová soběstačnost
|
cs |
dc.subject |
food security
|
en |
dc.subject |
Czech Republic
|
en |
dc.subject |
food availability
|
en |
dc.subject |
crisis situations
|
en |
dc.subject |
emergency situation
|
en |
dc.subject |
food safety
|
en |
dc.subject |
food self-sufficiency
|
en |
dc.title |
Nouzový stav a potravinová bezpečnost České republiky |
|
dc.title.alternative |
State of Emergency and Food Security of the Czech Republic |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kyselák, Jan |
|
dc.date.accepted |
2021-09-02 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis deals with the food security of the Czech Republic under a declared emergency. The aim of this work is to develop a model for a possible food safety risk assessment in a declared emergency. The thesis consists of theoretical and practical parts. In the theoretical section, the issue of food security in the Czech Republic and the world is discussed in more detail. The issues of crisis situations, their breakdown and legislation are further discussed. The practical part describes the food self-sufficiency of the Czech Republic, the economic and physical availability of food, the health of food, as well as the availability of food at declared emergency status in 2020. The work carried out a PNH risk analysis and a comprehensive What-if analysis, which is complemented by a risk matrix with the evaluation and design of possible measures. |
|
dc.description.department |
Ústav ochrany obyvatelstva |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Ochrana obyvatelstva |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Population Protection |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Logistics and Crisis Management |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Bezpečnost společnosti |
cs |
dc.identifier.stag |
57923
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2021-07-26 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account