Vliv použité kultury na vybrané parametry sýrů zrajících s kopolymerním nátěrem
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Pachlová, Vendula
|
|
dc.contributor.author |
Smitalová, Jana
|
|
dc.date.accessioned |
2021-07-26T10:58:01Z |
|
dc.date.available |
2021-07-26T10:58:01Z |
|
dc.date.issued |
2020-02-17 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/49179
|
|
dc.description.abstract |
Tato práce se zaměřuje na sledování změn vybraných parametrů sýrů zrajících pod kopolymerním nátěrem při využití různých kultur po dobu 84 dní. Jako vybrané kultury byly použity kmeny Lactococcus lactis subsp. cremoris CCDM 946 (biogenní aminy produkující kmen) a Lactobacillus casei CCDM 198 (biogenní aminy degradující kmen). |
|
dc.format |
47 s |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
biogenní aminy
|
cs |
dc.subject |
kopolymerní nátěr
|
cs |
dc.subject |
sýr
|
cs |
dc.subject |
biogenic amines
|
en |
dc.subject |
copolymer coating
|
en |
dc.subject |
cheese
|
en |
dc.title |
Vliv použité kultury na vybrané parametry sýrů zrajících s kopolymerním nátěrem |
|
dc.title.alternative |
Influence of Used Culture on Selected Parameters of Ripened Cheese with Copolymer Coating |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Šenkýřová, Jana |
|
dc.date.accepted |
2020-06-16 |
|
dc.description.abstract-translated |
This study focuses on observing the changes of chosen parameters in cheese ripening under copolymer coating with different microbiological cultures. Two different microorganisms were chosen as selected microbiological cultures for study - Lactococcus lactis subsp. cremoris CCDM 946 (strain producing biogenic amine) and Lactobacillus casei CCDM 198 (strain degrading biogenic amine) and the batches of cheese were left for 84 days to ripen. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.identifier.stag |
56342
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2020-05-21 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account