Analýza hmotnostních ztrát po technologickém zpracování drůbežího masa
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Gál, Robert
|
|
dc.contributor.author |
Mráziková, Diana
|
|
dc.date.accessioned |
2021-07-26T10:58:01Z |
|
dc.date.available |
2021-07-26T10:58:01Z |
|
dc.date.issued |
2020-02-17 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/49168
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je vypravovaná na téma "Analýza hmotnostních ztrát po technologickém zpracování drůbežího masa". V úvodní části se práce zabývá problematikou technologic-kých vlastností masa a drůbeže. Následující kapitoly se věnují zpracování drůbežího masa, technologickým operacím v masné výrobě, gastronomickým úpravám jako vaření, vaření v páře, smažení a mikrovlnný ohřev. Cílem bakalářské práce bylo shromáždit dostupné in-formace o hmotnostních ztrátách drůbežího masa během tepelných úprav. Zjistili se hmot-nostní ztráty během jednotlivých technologických a gastronomických úprav během tepel-ného opracování. |
|
dc.format |
46 s. (84634 znakov) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
drůbeží maso
|
cs |
dc.subject |
hmotnostní ztráty
|
cs |
dc.subject |
technologie
|
cs |
dc.subject |
gastronomické zpracování
|
cs |
dc.subject |
poultry meat
|
en |
dc.subject |
weight loss
|
en |
dc.subject |
technology
|
en |
dc.subject |
gastronomic processing
|
en |
dc.title |
Analýza hmotnostních ztrát po technologickém zpracování drůbežího masa |
|
dc.title.alternative |
Analysis of weight loss in poultry meat after technological processing |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Šiška, Ladislav |
|
dc.date.accepted |
2020-06-16 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor's thesis is elaborated on the topic "Analysis of weight loss after technological poultry meat processing ". In the introductory part, the theory deals with the issue of tech-nological characteristics of meat and poultry. The following chapters deal with the pro-cessing of poultry meat, technological operations in meat production, gastronomic adjust-ments such as cooking, cooking in steam, roasting and microwave heating. The aim of the bachelor thesis was to gather available information on the weight loss of poultry meat dur-ing heat processing. Weight losses were found during individual technological and gastro-nomic modifications throughout heat treatment. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.identifier.stag |
56325
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2020-05-22 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account