Inteligentní obaly pro použití v potravinářství

DSpace Repository

Language: English čeština 

Inteligentní obaly pro použití v potravinářství

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lapčíková, Barbora
dc.contributor.author Hošťálková, Aneta
dc.date.accessioned 2021-07-26T10:58:00Z
dc.date.available 2021-07-26T10:58:00Z
dc.date.issued 2020-02-17
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/49162
dc.description.abstract Bakalářská práce svým obsahem cílí na výzkum a rozvoj obalových materiálů využívaných v potravinářském průmyslu. Soustředí se na historii obalových materiálů v potravinářství a problémy spojené s riziky, kterým je spotřebitel vystaven. Jádrem práce je sumarizace funkcí systému inteligentních obalů v porovnání s dnes již známými aktivními obaly. V závěru jsou v práci zmíněny taktéž nanotechnologie napomáhající zlepšení funkcí moderních obalových technik. Nanomateriály jsou však pořád ve fázi výzkumu a nejsou komerčně využívány. Celou práci uzavírají legislativní nařízení týkající se balení potravin.
dc.format 66 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject obalový materiál cs
dc.subject potravina cs
dc.subject plast cs
dc.subject inteligentní obal cs
dc.subject aktivní obal cs
dc.subject indikátor cs
dc.subject nanotechnologie cs
dc.subject packaging material en
dc.subject food en
dc.subject plastic en
dc.subject intelligent packaging en
dc.subject active packaging en
dc.subject indicator en
dc.subject nanotechnology en
dc.title Inteligentní obaly pro použití v potravinářství
dc.title.alternative Inteligent packaging materials for using in foodstuff industry
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Polášek, Zdeněk
dc.date.accepted 2020-06-17
dc.description.abstract-translated The content of the bachelor's thesis aims at research and development of packaging materials used in the food industry. It focuses on the history of packaging materials in the food industry and the problems associated with risks for consumers. The main idea is to summarize the functions of the intelligent packaging system in comparison with the already known active packaging. Finally, nanotechnologies are also mentioned in the work, which are helping to improve the functions of modern packaging techniques. However, nanomaterials are still in the research phase and are not used commercially. The whole work is concluded by legislative regulations concerning food packaging.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.identifier.stag 56317
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2020-05-13


Files in this item

Files Size Format View Description
hošťálková_2020_dp.pdf 1.112Mb PDF View/Open None
hošťálková_2020_op.pdf 822.9Kb PDF View/Open None
hošťálková_2020_vp.pdf 825.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account