Inteligentní obaly pro použití v potravinářství
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Lapčíková, Barbora
|
|
dc.contributor.author |
Hošťálková, Aneta
|
|
dc.date.accessioned |
2021-07-26T10:58:00Z |
|
dc.date.available |
2021-07-26T10:58:00Z |
|
dc.date.issued |
2020-02-17 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/49162
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce svým obsahem cílí na výzkum a rozvoj obalových materiálů využívaných v potravinářském průmyslu. Soustředí se na historii obalových materiálů v potravinářství a problémy spojené s riziky, kterým je spotřebitel vystaven. Jádrem práce je sumarizace funkcí systému inteligentních obalů v porovnání s dnes již známými aktivními obaly. V závěru jsou v práci zmíněny taktéž nanotechnologie napomáhající zlepšení funkcí moderních obalových technik. Nanomateriály jsou však pořád ve fázi výzkumu a nejsou komerčně využívány. Celou práci uzavírají legislativní nařízení týkající se balení potravin. |
|
dc.format |
66 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
obalový materiál
|
cs |
dc.subject |
potravina
|
cs |
dc.subject |
plast
|
cs |
dc.subject |
inteligentní obal
|
cs |
dc.subject |
aktivní obal
|
cs |
dc.subject |
indikátor
|
cs |
dc.subject |
nanotechnologie
|
cs |
dc.subject |
packaging material
|
en |
dc.subject |
food
|
en |
dc.subject |
plastic
|
en |
dc.subject |
intelligent packaging
|
en |
dc.subject |
active packaging
|
en |
dc.subject |
indicator
|
en |
dc.subject |
nanotechnology
|
en |
dc.title |
Inteligentní obaly pro použití v potravinářství |
|
dc.title.alternative |
Inteligent packaging materials for using in foodstuff industry |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Polášek, Zdeněk |
|
dc.date.accepted |
2020-06-17 |
|
dc.description.abstract-translated |
The content of the bachelor's thesis aims at research and development of packaging materials used in the food industry. It focuses on the history of packaging materials in the food industry and the problems associated with risks for consumers. The main idea is to summarize the functions of the intelligent packaging system in comparison with the already known active packaging. Finally, nanotechnologies are also mentioned in the work, which are helping to improve the functions of modern packaging techniques. However, nanomaterials are still in the research phase and are not used commercially. The whole work is concluded by legislative regulations concerning food packaging. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.identifier.stag |
56317
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2020-05-13 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account