Nově se objevující patogenní mikroorganismy přenosné potravinami
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Buňková, Leona
|
|
dc.contributor.author |
Šuláková, Jarmila
|
|
dc.date.accessioned |
2021-07-26T10:58:00Z |
|
dc.date.available |
2021-07-26T10:58:00Z |
|
dc.date.issued |
2020-02-17 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/49144
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se věnuje mikrobiologickým rizikům, popisuje nejčastěji se vyskytující patogenní mikroorganismy v potravinách a je zaměřena na výskyt nových nebo nově se objevujících patogenních mikroorganismů přenosných potravinami a vodou. Podrobně charakterizuje patogenní bakterie, mikromycety, viry, priony a parazitické prvoky. Práce se věnuje také metodám jejich detekce a možnostem prevence. |
|
dc.format |
87 s. (157 685 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Patogenní mikroorganismus
|
cs |
dc.subject |
potravina
|
cs |
dc.subject |
infekce
|
cs |
dc.subject |
onemocnění
|
cs |
dc.subject |
kontaminace
|
cs |
dc.subject |
bakterie
|
cs |
dc.subject |
plíseň
|
cs |
dc.subject |
virus
|
cs |
dc.subject |
prion
|
cs |
dc.subject |
parazit
|
cs |
dc.subject |
Pathogenic microorganism
|
en |
dc.subject |
food
|
en |
dc.subject |
infection
|
en |
dc.subject |
disease
|
en |
dc.subject |
contamination
|
en |
dc.subject |
bacteria
|
en |
dc.subject |
fungus
|
en |
dc.subject |
vi-rus
|
en |
dc.subject |
prion
|
en |
dc.subject |
parasite
|
en |
dc.title |
Nově se objevující patogenní mikroorganismy přenosné potravinami |
|
dc.title.alternative |
New Emerging Foodborne Pathogens |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Janalíková, Magda |
|
dc.date.accepted |
2020-06-16 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis deals with microbiological risks, describes the most common pathogenic microorganisms in food and is focused on the occurrence of new or emerging pathogenic microorganisms transmitted by food and water. It characterizes in detail pathogenic bacteria, micromycetes, viruses, prions and parasitic protozoa. The work also deals with methods of their detection and prevention options. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.identifier.stag |
56285
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2020-05-21 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account