Příprava ledových čajů a stanovení jejich nutričních znaků

DSpace Repository

Language: English čeština 

Příprava ledových čajů a stanovení jejich nutričních znaků

Show full item record

No preview available
Title: Příprava ledových čajů a stanovení jejich nutričních znaků
Author: Kolofiková, Kateřina
Advisor: Sumczynski, Daniela
Abstract: Diplomová práce je zaměřena na přípravu ledových čajů, jejich nutriční parametry v rámci různých postupů jejich přípravy. Teoretická část shrnuje pěstování čajovníků a výrobu matcha čaje. Dále pojednává o nutričním složení čajových listů či čajů. V praktické části byly vyrobeny ledové matcha čaje třemi rozdílnými technologickými postupy. U připravených vzorků byla provedena stravitelnost, obsah minerálních prvků, stanovení obsahu polyfenolů, polyfenolického profilu, kofeinu, theobrominu, theofylinu, theaninu a antioxidační aktivity. Cílem práce bylo zjistit, která z metod přípravy ledových matcha čajů bude pro jeho přípravu nejvhodnější z hlediska obsahu biologicky aktivních látek. Z výsledků experimentální části bylo zjištěno, že pro přípravu ledových matcha čajů by bylo nejlépe využít metodu 3.
URI: http://hdl.handle.net/10563/48954
Date: 2020-02-17
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 55792


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
kolofiková_2020_dp.pdf 3.601Mb PDF View/Open None
kolofiková_2020_op.pdf 756.9Kb PDF View/Open None
kolofiková_2020_vp.pdf 736.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account