dc.contributor.advisor |
Ondrášová, Monika
|
|
dc.contributor.author |
Stloukalová, Jana
|
|
dc.date.accessioned |
2021-07-26T10:57:39Z |
|
dc.date.available |
2021-07-26T10:57:39Z |
|
dc.date.issued |
2020-02-03 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/48659
|
|
dc.description.abstract |
Tato práce se zabývá využitím netradičních surovin v gastronomii. Zaměřuje se pouze na rostlinné produkty, a to zejména na pseudocereálie, netradiční luštěniny, tropické ovoce a zeleninu. Jedná se o suroviny, které se buď v České republice tradičně nepěstují a dostávají se k nám nově ze zahraničí (tropické ovoce a zelenina), nebo se u nás dříve běžně používaly i pěstovaly, ale jejich význam postupně upadal (především obiloviny a luštěniny). Práce se blíže věnuje charakteristice jednotlivých rostlinných surovin, jejich hlavnímu významu a přínosu pro lidskou výživu, technologickému zpracování a využití těchto plodin v gastronomii, včetně konkrétních kulinářských úprav a receptů. |
|
dc.format |
63 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
netradiční gastronomické suroviny
|
cs |
dc.subject |
pseudocereálie
|
cs |
dc.subject |
tropické ovoce
|
cs |
dc.subject |
zelenina
|
cs |
dc.subject |
luštěniny
|
cs |
dc.subject |
technologické zpracování
|
cs |
dc.subject |
gastronomické úpravy
|
cs |
dc.subject |
non-traditional raw materials in gastronomy
|
en |
dc.subject |
pseudo-cereals
|
en |
dc.subject |
tropical fruit
|
en |
dc.subject |
vegetable
|
en |
dc.subject |
legumes
|
en |
dc.subject |
technological processing
|
en |
dc.subject |
culinary arrangements
|
en |
dc.title |
Netradiční suroviny v gastronomii |
|
dc.title.alternative |
Non-traditional raw materials in gastronomy |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mrázková, Martina |
|
dc.date.accepted |
2020-06-12 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis deals with non-traditional raw materials and their usage in gastronomy. It is focused on plant foods, especially pseudo-cereals, non-traditional legumes, tropical fruits and vegetables. These gastronomic ingredients have been coming up to our country for past few years (tropical fruits and vegetables) or it is raw material famous in past, which importance fell (especially pseudo-cereals and legumes). This thesis includes the general characteristic of raw materials, their contribution to human nutrition, technological processing and use in gastronomy, including culinary preparation and recipes. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.identifier.stag |
55373
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2020-05-22 |
|