Netradiční suroviny v gastronomii

DSpace Repository

Language: English čeština 

Netradiční suroviny v gastronomii

Show full item record

No preview available
Title: Netradiční suroviny v gastronomii
Author: Stloukalová, Jana
Advisor: Ondrášová, Monika
Abstract: Tato práce se zabývá využitím netradičních surovin v gastronomii. Zaměřuje se pouze na rostlinné produkty, a to zejména na pseudocereálie, netradiční luštěniny, tropické ovoce a zeleninu. Jedná se o suroviny, které se buď v České republice tradičně nepěstují a dostávají se k nám nově ze zahraničí (tropické ovoce a zelenina), nebo se u nás dříve běžně používaly i pěstovaly, ale jejich význam postupně upadal (především obiloviny a luštěniny). Práce se blíže věnuje charakteristice jednotlivých rostlinných surovin, jejich hlavnímu významu a přínosu pro lidskou výživu, technologickému zpracování a využití těchto plodin v gastronomii, včetně konkrétních kulinářských úprav a receptů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/48659
Date: 2020-02-03
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: B 55373


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
stloukalová_2020_dp.pdf 2.473Mb PDF View/Open None
stloukalová_2020_op.pdf 840.9Kb PDF View/Open None
stloukalová_2020_vp.pdf 841.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account