Netradiční suroviny v gastronomii
Show full item record
No preview available
Title:
|
Netradiční suroviny v gastronomii |
Author: |
Stloukalová, Jana
|
Advisor: |
Ondrášová, Monika
|
Abstract:
|
Tato práce se zabývá využitím netradičních surovin v gastronomii. Zaměřuje se pouze na rostlinné produkty, a to zejména na pseudocereálie, netradiční luštěniny, tropické ovoce a zeleninu. Jedná se o suroviny, které se buď v České republice tradičně nepěstují a dostávají se k nám nově ze zahraničí (tropické ovoce a zelenina), nebo se u nás dříve běžně používaly i pěstovaly, ale jejich význam postupně upadal (především obiloviny a luštěniny). Práce se blíže věnuje charakteristice jednotlivých rostlinných surovin, jejich hlavnímu významu a přínosu pro lidskou výživu, technologickému zpracování a využití těchto plodin v gastronomii, včetně konkrétních kulinářských úprav a receptů. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/48659
|
Date:
|
2020-02-03 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Discipline:
|
Technologie a řízení v gastronomii |
Grade for thesis and defense:
|
B
55373
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account