Detekce sporulujících bakterií ve vybraných sterilovaných pokrmech

DSpace Repository

Language: English čeština 

Detekce sporulujících bakterií ve vybraných sterilovaných pokrmech

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňková, Leona
dc.contributor.author Pospíšilová, Zuzana
dc.date.accessioned 2010-07-16T06:12:47Z
dc.date.available 2010-07-16T06:12:47Z
dc.date.issued 2007-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/4840
dc.description.abstract V bakalárské práci byla sledována prítomnost mikroorganismu ve vybraných vzorcích sterilovaných tavených sýru skladovaných pri ruzných teplotách a ve vzorcích sterilovaných hotových pokrmu. Práce byla zamerena na stanovení zejména sporulujících mikroorganismu, které by mohly prežít sterilacní záhrev. Stanovení byla provedena kultivacními metodami specifickými pro daný mikroorganismus. Bylo zjišteno, že pocty mikroorganismu ve vzorcích sterilovaných tavených sýru a sterilovaných pokrmu neprekracují prípustné hodnoty pro daný produkt dle Narízení komise (ES) c. 2073/2005 a jsou tudíž z mikrobiologického hlediska vyhovující. cs
dc.format 52 cs
dc.format.extent 758500 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject sporulující bakterie cs
dc.subject Bacillus cereus cs
dc.subject Clostridium botulinum cs
dc.subject Clostridium perfringens patogenní mikroorganismy tavené sterilované sýry a sterilizované pokrmy cs
dc.subject celkový pocet mikroorganismu cs
dc.subject spore-forming bacteria en
dc.subject Bacillus cereus en
dc.subject Clostridium botulinum en
dc.subject Clostridium perfringens pathogenic microorganisms en
dc.subject sterilized processed cheese and sterilized meal ready-to-eat en
dc.subject total number of microorganisms en
dc.title Detekce sporulujících bakterií ve vybraných sterilovaných pokrmech cs
dc.title.alternative Detection of spore-forming bacteria in the model sterilized foods en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Vaňátková, Zuzana
dc.date.accepted 2007-06-22
dc.description.abstract-translated In the bachelor thesis there is monitored the presence of the microorganisms in the model samples of the sterilized processed cheese which were stored at different temperatures and in the samples of the sterilized meal ready-to-eat. This bachelor thesis is aimed at the determination of the spore-forming microorganisms which can survive the sterilize heat. The determinations were realized by the cultivation methods which are specific for these microorganisms. It was found, that the numbers of the microorganisms in the samples of the sterilized processed cheese and the sterilized meal ready-to-eat do not run over the admissible value for the product according to the statue of the commission (EC) Nos. 2073/2005 and then they are suitable according to the microbial aspect. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 5421
dc.date.assigned 2007-01-08
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
pospíšilová_2007_bp.pdfBlocked 740.7Kb PDF View/Open
pospíšilová_2007_vp.doc 30.5Kb Microsoft Word View/Open
pospíšilová_2007_op.doc 33.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account