dc.contributor.advisor |
Buňková, Leona
|
|
dc.contributor.author |
Pospíšilová, Zuzana
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T06:12:47Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T06:12:47Z |
|
dc.date.issued |
2007-05-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/4840
|
|
dc.description.abstract |
V bakalárské práci byla sledována prítomnost mikroorganismu ve vybraných vzorcích sterilovaných tavených sýru skladovaných pri ruzných teplotách a ve vzorcích sterilovaných hotových pokrmu. Práce byla zamerena na stanovení zejména sporulujících mikroorganismu, které by mohly prežít sterilacní záhrev. Stanovení byla provedena kultivacními metodami specifickými pro daný mikroorganismus. Bylo zjišteno, že pocty mikroorganismu ve vzorcích sterilovaných tavených sýru a sterilovaných pokrmu neprekracují prípustné hodnoty pro daný produkt dle Narízení komise (ES) c. 2073/2005 a jsou tudíž z mikrobiologického hlediska vyhovující. |
cs |
dc.format |
52 |
cs |
dc.format.extent |
758500 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
sporulující bakterie
|
cs |
dc.subject |
Bacillus cereus
|
cs |
dc.subject |
Clostridium botulinum
|
cs |
dc.subject |
Clostridium perfringens patogenní mikroorganismy tavené sterilované sýry a sterilizované pokrmy
|
cs |
dc.subject |
celkový pocet mikroorganismu
|
cs |
dc.subject |
spore-forming bacteria
|
en |
dc.subject |
Bacillus cereus
|
en |
dc.subject |
Clostridium botulinum
|
en |
dc.subject |
Clostridium perfringens pathogenic microorganisms
|
en |
dc.subject |
sterilized processed cheese and sterilized meal ready-to-eat
|
en |
dc.subject |
total number of microorganisms
|
en |
dc.title |
Detekce sporulujících bakterií ve vybraných sterilovaných pokrmech |
cs |
dc.title.alternative |
Detection of spore-forming bacteria in the model sterilized foods |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Vaňátková, Zuzana |
|
dc.date.accepted |
2007-06-22 |
|
dc.description.abstract-translated |
In the bachelor thesis there is monitored the presence of the microorganisms in the model samples of the sterilized processed cheese which were stored at different temperatures and in the samples of the sterilized meal ready-to-eat. This bachelor thesis is aimed at the determination of the spore-forming microorganisms which can survive the sterilize heat. The determinations were realized by the cultivation methods which are specific for these microorganisms. It was found, that the numbers of the microorganisms in the samples of the sterilized processed cheese and the sterilized meal ready-to-eat do not run over the admissible value for the product according to the statue of the commission (EC) Nos. 2073/2005 and then they are suitable according to the microbial aspect. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
5421
|
|
dc.date.assigned |
2007-01-08 |
|
utb.result.grade |
A |
|